Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

„Oj Dunave, lutalice…“ Stari Slankamen i Krčedin

Dunavu, tom „slobodnom divu“, ne možete prići gde Vi hoćete, već gde Vam on dopusti i na mesto koje Vam on odabere. Jedno od tih odabranih i izuzetnih mesta je i Stari Slankamen, malo seosko naselje na ostacima keltskog, rimskog i srednjovekovnog utvrđenja na mestu gde Dunav podseca krajnje obronke Fruške gore.

Serpentinasto raspoređene ulice, prateći reljef, stvaraju izuzetnu ambijentalnu celinu kojom dominira crkva Svetog Nikole sa baroknim zvonikom… Ima lesne naslage jedinstvene u Evropi, lekovitu mineralnu vodu, reku bogatu ribom, prelepu obalu, peščane ade i plaže. Izvor lekovite mineralne vode „Slanača“, jedan od retkih izvora slane vode u Vojvodini, korišćen je kao lečilište još u doba Turaka. Naspram Starog Slankamena nalazi se ušće reke Tise  gde je prema legendi sahranjen Atila Hunski.

Program:  Polazak iz Novog Sada u 08,00 h sa Železničke stanice ispred lokomotive, a iz Beograda u 09:15 h  ispred Sava centra Dolazak u: Stari Slankamen, kroz more vinograda, do spomenika Bitke kod Slankamena iz 1691.g. kojom je okončan Veliki Turski rat. Doručak uz rakiju i sokove među vinogradima u jednoj od vikendica. Obilazak pravoslavne crkve Svetog Nikole, jedne od najstarijih u Sremu, koju je po predanju podigao Vuk Grgurević (Zmaj Ognjeni Vuk) i ostataka rimskog utvrđenja Acimincum, odakle puca pogled na selo, Dunav, ritove koviljske i ušće reke Tise. Šetnja kroz selo i ribarsko naselje Zagrad. Ukrcavanje na brodić i vožnja u pratnji vodiča u trajanju od 1-1,5 sat Dunavom do ušća Tise, uz zaustavljanje i priču o rekama  i mestu. Odlazak u Krčedin na “Zekin salaš“ koji se nalazi u centru sela i predstavlja restaurirano staro sremačko domaćinstvo, gde  se  služe  zaboravljena autohtona jela ovog kraja. Na 5.000 m2 u bašti, produžetku „drugog dvorišta” (guvna), nalazi se prostor za odmor i rekreaciju (zelena zona), mini zoo vrt, dečije igralište i veliki lavirint zeca. Ručak uz muziku tamburaša. Povratak. Dolazak u  Beograd oko 20:00 h, a u Novi Sad oko 21:00 h.

Aranžman obuhvata: Prevoz komfornim autobusom, doručak u Slankamenu, vožnju  brodićem po Dunavu u pratnji lokalnog vodiča, ručak na Zekinom salašu (čorba, glavno jelo, salata, desert), muziku, pratioca, organizacione troškove .

Aranžman ne obuhvata: Piće.

Cena na upit