Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Novogodišnja Fruškogorska tura – polazak iz Novog Sada

  • fruškogorska tura novogodišnja
  • fruškogorska tura novogodišnja

Fruška Gora, nekada malo ostrvo u Panonskom moru a danas zaštitnica vojvođanske ravnice. Gospodarica vinograda, kraljica božanskog nektara vam priča bajku o vinima. Doživite Frušku goru u zimskom izdanju!

Cena: 2.170 RSD

Polazak 02.01. sa parkinga kod Sajma u 10 časova.
Za sve one koji bi da na par sati pobegnu iz urbane, gradske sredine, u mir, tišinu i prelep ambijent Fruške gore i vinograda, vinarija Deurić je idealno mesto za to. Našu vinsku avanturu, započinjemo ne slučajno ovde, na talasu božanskog nektara koji će nas nositi. Čućemo priču o najpoznatijim etiketama ove vinarije, degustirati, gustirati i uživati svim čulima.
Potom ćemo obići obližnji manastir Mala Remeta. Manastir Mala Remeta ili Remetica kako ga još nazivaju, nalazi se na južnim padinama Fruške gore. Pripada selu koje se takođe zove Mala Remeta.Danas je ovo aktivan ženski manastir u kojem borave samo dve monahinje. Posvećen je Pokrovu presvete Bogorodice, pa manastir slavi slavu 14. oktobra po gregorijanskom kalendaru. Posle ove duhovne pauze, put nas vodi kod čuvenog Save Mačka, u njegovu nadaleko poznatu senicu.
Vinarija Mačkov podrum gaji grožđe  i pravi vino već generacijama. Odlična geografska pozicija i klima, promišljen spoj tradicije, na koju su nadograđene savremene vrednosti, kao i odlučnost da u budućnosti opravdamo očekivanja, samo su neki od sastojaka koje će uložiti dok prave „vina sa dušom“. Ovde ćemo pored degustacije imati i predah za ručak.
Nakon vinskih priča i predaha, punih stomaka i dovoljno rumeni od dobrog vina, krećemo ka našoj poslednjoj destinaciji danas – Vinariji Kovačević.Vinarija Kovačević je porodična vinarija iz Iriga, sa Fruške gore. Pripada novom talasu srpskog vinarstva i spada među vodeće vinarije u Srbiji. Osnovna filozofija Vinarije Kovačević se ogleda u proizvodnji „premium“ vina specifičnog stila, koja se odlikuju upečatljivom harmonijom i elegancijom mirisa i ukusa. Ovde ćemo probati tri vina i zaokružiti priču fruškogorskih vinarija za ovaj dan.

Povratak u Novi Sad predveče.

Aktivnosti

– obilazak manastira Mala Remeta

– obilazak tri vinarije

– degustacija vina

Uključeno u cenu

-prevoz mini busom

-degustacija vina u tri vinarije

– usluga licenciranog vodiča

– troškovi organizacije puta

Nije uključeno u cenu

– Individualni troškovi

– Ručak

http://www.serbianadventures.com/sr/adventure/view/444