Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Na obroncima Fruške gore

team building fruska gora

Ponosni smo na to što smo iz Novog Sada i što se u našoj neposrednoj okolini nalaze mnogobrojne turističke atrakcije. Svaki zahtev za ture po Fruškoj gori i okolini Novog Sada za nas predstavlja čisto zadovoljstvo jer znamo da ćete uživati u njenim lepotama. Posebno nam predstavlja zadovoljstvo kada nam klijenti ostave mogućnost da im ponudimo i neke destinacije koje nisu na „utabanim stazama“. U ovom slučaju je dodatni zahtev bio da program sadrži i školu vina, kulinarsku radionicu i letnje osveženje u vodi. Upit možete poslati popunjavajući ovaj form.

Zakoračite u oazu mira na obroncima Fruške gore i kupajte se u Bešenovačkom jezeru. Naučite nešto i o vinu ali i uživajte u njegovim ukusima, a zatim svoj odmor upotpunite na Stražilovu gde ćete sa vašim kolegama pokazati svoje kulinarske veštine.

Prvi dan

Polazak sa mesta prema dogovoru. Našu avanturu započinjemo posetom Keltskog sela u Inđiji. Ovaj jedinstven i zanimljiv tematski turistički kompleks na otvorenom nudi kako zabavan tako i edukativan doživljaj.  Zato, napravite zanimljive fotografije, saznajte neke zanimljivosti o Keltima i Druidima i započnite dan na nesvakidašnji način.

Dolazak u Sremske Karlovce koji su smešteni na desnoj obali reke Dunav, mesto koje je obeležilo kulturnu, duhovnu i političku istoriju Srba. Između ostalog poznat i po brojnim vinarijama koja nose brojna priznanja sa internacionalnih vinskih takmičenja. Razgledanje centra grada i njegovih najvećih znamenitosti (Česma četiri lava, gimnazija, Patrijaršijski dvor, Bogoslovija) uz licenciranog vodiča. Nedaleko od centra Sremskih Karlovaca odlazimo u naš smeštaj u Vilu Belilo69 na Stražilovu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.

Opcija uz doplatu:

Na samo 800m od smeštaja u eko kampu Fruška gora postoji opcija da uz doplatu organizujemo kuvarsku radionicu. Ukoliko ste vi i vaše kolege takmičarskog duha ali ukoliko ste i pravi gurmani onda je ovo idealna prilika da na zabavan način pokažete vaše umeće.

Opcija uz doplatu:

Nakon ručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili vam možemo organizovati odlazak na Koh Chang ostrvo. uz doplatu odlazimo do pristaniša, ukrcavamo se na čamce i plovimo oko pola sata do ostrva Koh Chang koje je proglašeno za najlepše ostrvo na toku celog Dunava. Uživajte na prelepom peščanom ostrvu Koh Chang uz zalazak sunca koji će vam ostati u sećanju. Organizovana večera na ostrvu.

Drugi dan

Doručak. Poseta manastiru Krušedol koji se nalazi na jugoistočnim obroncima Fruške gore u Vojvodini. Sam manastir se nalazi u ataru sela Krušedol, na putu između sremskog gradića Irig i sela Maradik. Manastir je zadužbina porodice poslednjih srpskih despota u Sremu – Brankovića. Krušedol se nalazi od dve celine, muškog manastira sa crkvom posvećenom Blagovestima koji je osnovao vladika Maksim Branković i ženskog manastira sa crkvom posvećenom Sretenju, koji je podigla njegova majka, zamonašena despotica Angelina.

Odlazak do manastira Grgeteg. Manastir se nalazi na južnom obronku Fruške gore u neposrednoj blizini naselja Grgeteg bivšeg manastirskog prnjavora. Manastirska crkva posvećena je sv. Nikoli. Prema narodnom predanju osnovao ga je despot Zmaj Ognjeni Vuk 1471. godine i podelio ime po svom ocu Grguru.

Nakon obilaska manastira odlazimo na ručak u vinariju Mačkov podrum koja gaji grožđe i pravi vino već generacijama. Odlična geografska pozicija i klima, promišljen spoj tradicije, na koju su nadograđene savremene vrednosti, kao i odlučnost da u budućnosti opravdaju očekivanja, samo su neki od sastojaka koje će uložiti dok prave „vina sa dušom“. 

Nakon ručka idemo pravac na Petrovaradinsku tvrđavu u Novom Sadu. Zaronite sa ekspedicijom u utrobu Petrovaradinske tvrđave, teleportujte se u podzemni grad star 250 godina i budite nemi svedok svih onih misterija u lavirintu hodnika dugačkom preko 30 km. Povratak u smeštaj i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Treći dan

Opcija bez doplate:

Doručak. Nakon voožnje u trajanju od oko 1h i 15 minuta dolazite na vaše prvo odredište na Fruškogorsku lepoticu – Bešenovačko jezero. Zbog sastava stena, jezero su nazvali Beli kamen. Kombinacija belog kamena i strme šumovite litice, doprinose lepoti ovog jezera. Njegova tirkizna boja mnoge podseti na more, tako da smo sigurni da ćete uživati. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje.

Nakon jezera predlažemo da vaš odmor upotpunite u domaćinskoj atmosferi restorana Fruškogorska Lugarnica koja se nalazi na svega desetak minute vožnje od jezera u srcu Fruške gore. Restoran poseduje sopstveno jezero uz koje se nalazi prostrani veliki travnjak na kojem se mogu igrati bagminton, odbojka na travi, fudbal na travi i sl. Uz prijatnu temperaturu i čist vazduh fruškogorske šume uživaćete u čarima Nacionalnig parka. Povratak za Suboticu u večernjim satima.

Opcija uz doplatu:

Doručak. Priuštite sebi kombinaciju učenja i uživanja, na južnim obroncima Fruške gore, u Maloj Remeti u vinariji Deurić.
Škola vina traje 4h. Sastoji se od predavanja o istoriji vina, proizvodnji, pravilnom servisu i degustiranju, uparivanju hrane i vina. Nakon škole sledi obilazak proizvodnje i vinskog podruma, nakon čega ćete se prepustiti gastronomskim užitkom – ručkom i degustacijom 6 vrsta vina. Nakon ovog iskustva, vino ćete voleti još više.

Nakon vinarije i ručka dolazite na vaše sledeće odredište na Fruškogorsku lepoticu – Bešenovačko jezero. Zbog sastava stena, jezero su nazvali Beli kamen. Kombinacija belog kamena i strme šumovite litice, doprinose lepoti ovog jezera. Njegova tirkizna boja mnoge podseti na more, tako da smo sigurni da ćete uživati. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje.

Povratak za Beograd/Novi Sad.

Cena programa zavisi od broja putnika, mesta polaska i menija za ručak i drugih usluga koje dogovorimo.

Pošaljite nam upit za cenu za vašu grupu

Uključeno u cenu

 •  Prevoz prema programu i itinereru
 • 2 noćenja sa doručkom u Vili Belili 69, Stražilovo
 •  Licencirani vodič
 • Ulaznice za Keltsko selo
 • Ručak u vinariji Mačkov podrum: Svinjski paprikaš sa domaćim knedlama (rezancima), hleb, sezonska salata, domaća pita * vino * obilazak vinarije
 • Obilazak podzemlja Petrovaradinske tvrđave
 • Odlazak na jezero Bešenovo

Nije uključeno u cenu

 • Piće tokom obroka
 • Kuvarska radionica – Doplata 3.000rsd po osobi
 • Večera na Koh Chang ostrvu sa prevozom – Doplata 2.400rsd po osobi
 • Škola vina Deurić sa degustacijom vina i ručkom  – Doplata 6.000rsd po osobi

Napomena

Ne postoji ograničenje u broju osoba za realizaciju ovih naših privatnih team building/incentive tura.

Plaćanje

Po prijemu naše ponude dobićete rok do kada se tura mora potvrditi kako bismo na vreme obezbedili vozilo, dobrog vodiča i ceo posao odradili kvalitetno. Prihvatanje programa zahteva uplatu od minimum 30% akontacije a ostatak do 7 dana pred polazak (osim ako nije potrebno drugačije definisati).