Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Makedonska sunčana vinska tura

15% Discount

Makedonija – zemlja večnog sunca i fantastičnih vina. Put posle koga će vam ukus vina ostati neizbrisiva uspomena. Trodnevna vinska avantura na kojoj ćete se ponovo zaljubiti u ovaj božanski nektar.

Prvi dan 

Polazak iz Novog Sada u 07 h sa parkinga kod hotela Sajam, u 08:30 iz Beograda sa parkinga preko puta buvlje pijace.  Putovanje nastavljamo kroz Srbiju, sa usputnim zadržavanjem za pauzu za kafu i kratko osveženje.Oko 13h dolazak na našu prvu vinsku staticu koja će vas velelepnih podrumom omamiti i zaboravićete gde se zaista nalazite. Vinarija Stobi – Vino ne rađa u podrumu, već u vinogradu! Ova rečenica je utkana u sam temelj filozofije ove vinarije. To je upravo ono što Stobi čini jedinstvenim -da svo grožđe dolazi isključivo iz sopstvenih  nasada koji se prostiru na 600 hektara pa je kompletna proizvodnja, od obrade i održavanja nasada preko berbe do prerade u potpunosti kontrolisana.. Velelepni restoran i divna sala za događaje koji se organizuju napolju će vam još više dočarati vina koja u sebi imaju svo sunce ove male države u kojoj se divno jede i pije. Moćna, jaka, divne boje, idealana su za početak ovog našeg putovanja. Nakon obilaska podruma i degustacije, put nastavljamo prema Popovoj Kuli.

Popova Kula ili kako je mnogi nazivaju  Temple of Wine je pravo mesto za sve ljubitelje dobrog vina! Smeštena nadomak Demir kapije, sa pogledom na vinograd, hotelski kopleks, vinarija i restoran pružaju neverovatan doživljaj. Nalazi se u kraju s fantastičnom klimom i ponosi se uzgojem stare sorte Stanušina koja se može naći samo u tikveškoj regiji. Stanušina ili u prevodu Makedonsko devojče ova vinarija nežno neguje i vraća joj puni sjaj. Ovde će nas domaćini dočekati u prepoznatljivom stilu, i nakon obilaska podruma i vinarije, možemo započeti našu degustaciju uz večeru i dobro društvo, a zatim individualno nastaviti druženje uz vino i pesmu. Noćenje u sobama koje nose nazive sorti vina.

Drugi dan

Nakon divnog domaćinskog doručka i kafice koju ćemo ispiti na miru u vrtu, na travi, sa pogledom na vinograd, na kratko odlazimo do prvog muzeja vina na Balkanu. Njegov idejni tvorac i kustos je Zvonimir Budimirović, kolekcionar i zaljubljenik u starine, koji je zahvaljujući pomoći opštine Demir Kapija i italijanske vlade uspeo da ostvari jedan od svojih snova. U Muzeju vina, otvorenom krajem 2010. godine u centru Demir Kapije, nalazi se 360 eksponata. Probuđeni neverovatnom pričom ovog entuzijaste, krećemo prema vinariji  Tikveš.

Vinarija Tikveš smeštena je u srcu Tikveškog vinogorja, velike plodne ravnice na jugu Makedonije, gde se mediteranska klima sudara sa kontinentalnom stvarajući idealne uslove za uzgajanje grožđa. Ovde ćemo imati prilike uverimo u kvalitet vrhunskih vina u autentičnom ambijentu, kao i da obiđemo vinariju i pogone za proizvodnju. Stručno obučeni kadar će nam ispričati priču o nastanku određenih vina, sortama kao i o istorijatu vinarije. Nakon ugodonog ručka i degustacije, lagano krećemo prema Skoplju gde nas kao šlag na torti, očekuje čardak ni na nebu ni na zemlji.

Vinski dvorac vinarije Chateau Kamnik, velelepna arhitektonska građevina je nešto što će vam prvo zapasti za oko. Počećemo od predivnih mirisa u barik sali i bačvi naslaganih sa prefinjenim stilom, a onda polako stići do  futurističkog showrooma za primanje gostiju, koji pruža fascinantni pogled na Skoplje. Ovde ćemo uz pažljivo vođenu degustaciju imati prilike da probamo neka od njihovim najpoznatijih vina i čujemo priču o vinariji, od nastanka pa do danas. Nećete sigurno ostati ravnodušni pred ovakvom vinskom silom. Prepuni utisaka, odlazimo u hotel, gde ćemo nakon večere odmoriti od ovog divno provedenog dana. Noćenje.

Treći dan

Doručak. Nakon doručka ćemo imati slobodno vreme i aktivnosti u centru grada, da bismo već oko  12 h krenuli nazad za Srbiju. Pauzu za ručak ćemo napraviti u vinariji Malča kod Niša.Još jednu pauzu za kafu napravićemo u Moravskim konacima i dolazak u Beograd i Novi Sad očekujemo u večernjim satima.

Cena aranžmana: 19000 din

Mesto polaska

Beograd/Belgrade, Novi Sad

Jezici vodiča

srpski

Uključeno u cenu:

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom
  • Stručni vodič
  • Degustacije u vinarijama Stobi, Popova Kula, Tikveš i Kamnik
  • Usluga polupansiona u Popovoj Kuli ( večera i doručak)
  • Ručak u restoranu vinarije Tikveš
  • Polupansion u hotelu u Skoplju ( večera i doručak)

Nije uključeno u cenu:

  • međunarodno putno zdravstveno osiguranje
  • ručak prvi i poslednji dan ( u putu ka Makedoniji i u povratku iz Makedonije)
  • ulaznica za Muzej u Demir Kapiji ( 200 denara = 3€)

Napomena

Link za rezevisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com. U Napomeni obavezno upišite promotivni kod 15%FEB! Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.

Plaćanje

Cena aranžmana je 159€, i plaća se u dinarskoj protivvrednosti. Promotivna cena važi isključivo za uplate do 15 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.