Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Mađarska – Banja Mako

Termalna i lekovita banja Mako

Jednodnevni spa izlet

Banja Mako je epitet „banja nad banjama“ u Mađarskoj dobila  na osnovu jedinstvenog objekta izuzetne ambijentalne vrednosti otvorenog u januaru 2012.g. u samom centru mesta.

Opis ture i aktivnosti:

Novoizgrađeni banjski kompleks je lociran u samom centru Makoa. Od januara 2012. godine banja je proširena sa jedinstvenim objektom izuzetne ambijentalne vrednosti. Pored ovoga, znamenitosti Makoa su Gradska kuća, barokna crkva Sv. Ištvana i hotel “Korona”. Banja Mako u sklopu svog turističkog proizvoda nudi širok spektar atrakcija za različite kategorije gostiju. Trenutno raspolaze sa pokrivenim i otkrivenim bazenom, toboganom, delom za saune (intimna, aroma, herba, svetlosna, solna i hagymatikum sauna), ledenim bazenom, školom plivanja odnosno zabavnim bazenom za mlade, raznim medicinskim sadržajima, masažama, tretmanima, velnesima kao i prostorom posebno prilagodjenim deci mlađeg uzrasta i majkama sa bebama. Za mlade je između ostalog u ponudi i rekreativni deo sa prostorijama za bilijar, kartanje, stoni tenis, stoni fudbal, poker i drugo. U sklopu objekta nalazi se restoran sa delom za ručavanje gde gosti mogu uživati u pauzi za topao domaći ručak, kafu, torte i kolače. Osim restorana tu je “Bar za kuliranje” koji nudi ukusne voćne koktele, sendviče i poslastice.

Tretmani koji se obavljaju u banji Mako su na visokom nivou stručnosti. Lekovita voda i lekovito blato iz Makoa na odeljenju za medicinske terapije pomaže u lečenju mnogih bolesti zglobova, spondiloze, neuralgije, paralize nerava, atrofiranih mišića, reume, slomova ekstremiteta kao i lečenja ginekoloških upala.

Voda u ovom reprezentativnom objektu je lekovita kao i blato koji se koriste od 1963. Voda je alkalno-hidrokarbontna hipoterma žute boje, tempeture 41°C. Mineralna voda i peloid u Makou izvanredno se koriste za lečenje upalnih procesa, ginekoloških tegoba, rehabilitaciju kod preloma i lumbaga.

Prevoz:

Polazak iz Novog Sada u 07:00 sati, sa parkinga ispred Hotela Sajam. Polazak iz Makoa je u 16:00 sati ispred banje i odlazak u dvočasovni šoping. Polazak za Novi Sad u 18h

Cena aranžmana:  3.500 rsd

Uključeno u cenu:

  • prevoz na relaciji Novi Sad – Mako – Novi Sad
  • troškove organizacije i vođstva programa

Nije uključeno u cenu:

  • ulaznicu za bazen
  • Putno zdravstveno osiguranje (100 dinara za odrasle i 240 dinara za osobe preko 75 godina) druge nepomenute usluge

Napomena:

Prema Zakonu o turizmu iz 2019. godine organizator nije u obavezi da za jednodnevne izlete obezbedi zaštitu u pogledu garancije putovanja (u slučaju insolventnosti organizatora kao i u slučaju lošeg izvršenja usluga), ta se Garancija putovanja ne izdaje putnicima.

SNIŽENE CENE ULAZNICA U FORINTAMA: Grupna cena 6€ ili 1800 FT (novac promeniti u Novom Sadu i pripremiti u busu pre dolaska u banju) DOPLATA ZA SAUNU: 800 FT ili 3€ VAŽNA NAPOMENA: U cenu ulaznice je uključeno korišćenje svih bazena, osim masaže, kozmetike i depilacije. U cenu nije uključeno korišćenje papuča i peškira, dok je fen za kosu na raspolaganju gostima u prostorijama za presvlačenje. OSIGURANJE: Agencija ga preporučuje jer mađarski organi s vremena na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja i vraćaju putnike koji ga nemaju

Plaćanje:

Promotivna cena važi isključivo za uplate do 10 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.

Lokacija i put kojim idemo do banje Mako