Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Lisabon avionom

Lisabon je najzapadnija prestonica Evrope, ali i jedan od najtoplijih glavnih gradova. Nalazi se na zapadu Portugala blizu obale Atlantika i mesta gde se najduža reka Iberijskog poluostrva (1.007km) Težo uliva u okean. Istorijsko središte grada nastalo je na sedam brežuljaka, pa ovaj deo grada ima interesantan reljef. Zbog strmih ulica grad koristi tri žičare i jedan lift.

                  7 dana / 6 noćenja

POLAZAK: 17. oktobar 2018.                              POVRATAK: 23. oktobar 2018.

POLAZAK: 08. novembar 2018.                           POVRATAK: 14. novembar 2018.

 

PROGRAM:

1. dan BEOGRAD – FRANKFURT – LISABON

Za polazak 17.10.2018 sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 11.50h. Poletanje aviona za Frankfurt  (let LH 1407 ) u 13.50h. Sletanje u Frankfurt u 15.45h. Nastavak putovanja za Lisabon u 20.00h ( let LH 1496).Sletanje u Lisabon u 22:00h. Nakon aerodromskih formalnosti transfer u hotel. Smeštaj i noćenje.

Za polazak 08.11.2018 sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.50h. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1411 ) u 06.50h. Sletanje u Frankfurt u 09.0 0h. Nastavak putovanja za Lisabon u 13.50h ( let LH 1168).Sletanje u Lisabon u 15.50h. Polazak na panoramsko razgledanje grada: obilazak centralnog dela Lisabona; trgova Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio; najstariji i po mnogima najlepši kvart grada – Alfama sa izvanrednim pogledom na tvrđavu Svetog Đorđa, rezidenciju portugalskih kraljeva; luksuzan kvart Belem na obali reke Težo; Manastir Sv. Žeronima, vrhunsko delo kasnogotičke manuelske arhitekture, kule Belem za koju su bili vezivani brodovi koji su kretali u velika svetska otkrića; ogroman spomenik Velikim otkrićima, podignut u čast 500 godina od smrti Henria Moreplovca… Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

 

2. dan  LISABON

Doručak. Za polazak 17.10.2018. panoramsko razgledanje grada: obilazak centralnog dela Lisabona; trgova Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio; najstariji i po mnogima najlepši kvart grada – Alfama sa izvanrednim pogledom na tvrđavu Svetog Đorđa, rezidenciju portugalskih kraljeva; luksuzan kvart Belem na obali reke Težo; Manastir Sv. Žeronima, vrhunsko delo kasnogotičke manuelske arhitekture, kule Belem za koju su bili vezivani brodovi koji su kretali u velika svetska otkrića; ogroman spomenik Velikim otkrićima, podignut u čast 500 godina od smrti Henria Moreplovca… Transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

Za polazak 08.11.2018. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja. Noćenje.

3. dan  LISABON

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Po dolasku u Sintru, obilazak Nacionalne palate, bivše letnje rezidencije portugalskih kraljeva, danas pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa neverovatnim pogledom na strmu, kamenitu obalu i Atlantik. U nastavku obilazak čuvenih letovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja ili mogućnost odlaska sa vodičem agencije na poludnevni program plus. Program obuhvata odlazak metroom i brodićem do statue Hrista smeštene na levoj obali reke Težo. Inspiracija za gradnju spomenika je bila čuvena statua Isusa Hrista u Rio de Žaneiru. Individualan povratak do hotela. Noćenje.

5. dan  LISABON

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet Batalja, Nazare I Obidoš. Polazak oko 8.30 h. Vožnja do Batalje. Po dolasku, obilazak jedne od najviših crkava Portugala i jednog od 7 čuda te zemlje Manastira bitke ili Santa Marija de la Viktorija koji je izgradio prvi vladar druge dinastije Žoao krajem 14. veka. Vožnja do Nazarea, slikovitog naselja koje je postalo poznato po divnoj plaži i tipičnoj narodnoj nošnji. Nastavak puta do Obidoša, bajkovitog gradića unutar starih zidina. Odlikuje se niskim kućama i krivudavim ulicama prepunim cveća. Slobodno vreme za šetnju. Povratak u Lisabon u popodnevnim satima. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na Fado veče u restoran u kome se uz laganu večeru i piće može uživati u fado muzici. Noćenje.

6.dan  LISABON

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Evoru. Vožnja ka jugu preko mosta 25.april i prolazak pored statue Hrista i kopije brazilskog brda Korkovado, prema Evori starom romanskom gradu koji je unet u spisak svetskog nasleđa UNESCO-a. Nalazi se u provinciji Alentaž gde se, u brdovitim predelima, divnim seoskim pejzažima, vinogradima, domaćoj hrani i tišini i spokojstvu, može uživati u begu od stresnog života. Obilazak Katedrale Svetog Franciska i u njoj „ Kapele kostiju“ ispunjene kostima i lobanjama pet hiljada monaha. Povratak u Lisabon preko 17. kilometara dugog mosta Vasko da Gama. Noćenje.

7.dan  LISABON- FRANFURT- BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do transfera do aerodroma. Transfer do aerodroma.

Za prvu grupu 17.10. 2018 poletanje aviona za Frankfurt u 16.20h (let LH 1169). Sletanje u Frankfurt u 20.15h. Nastavak putovanja za Beograd u 22.05h (let LH 1410). Sletanje na beogradski aerodrom u 23.50 h.

Za drugu grupu 08.11.2018  poletanje aviona za Frankfurt u 12.15h (let LH 1167). Sletanje u Frankfurt u 16.20h. Nastavak putovanja za Beograd u 21.40h (let LH 1410). Sletanje na beogradski aerodrom u 23.25 h.

CENA ARANŽMANA polazak 17.10. 2018 : € 479

Aerodromske takse  (cena podložna promeni): € 139

Cena za dete 2-11,99 godina (u pratnji 2 odrasle osobe): na upit

Doplata za jednokrevetnu sobu: (isključivo na upit)

CENA ARANŽMANA polazak 08.11.2018 : € 469

Aerodromske takse  (cena podložna promeni): € 165

Cena za dete 2-11,99 godina (u pratnji 2 odrasle osobe): na upit

Doplata za jednokrevetnu sobu: (isključivo na upit)

Smeštaj:

Hotel Amazonia 3*

http://www.amazoniahotels.com/

 

 

Olympic Travel zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.

U cenu putovanja je uračunato:

•  Prevoz avionom na relaciji Beograd – Frankfurt – Lisabon – Frankfurt – Beograd
• Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Lisabonu
• Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 6 noćenja sa doručkom u hotelu 3*
• Panoramsko razgledanje Lisabona
• Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
• Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:

• Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu , iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
• Fakultativni izleti- minimum potrebnih putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.
• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
• Individualni troškovi
• Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
• Doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)
• karta za metro, karta za brod
• gradska taksa u Lisabonu 1 evro po osobi i noći- plaća se na recepciji hotela.

Fakultativni izleti:

Celodnevni izlet Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštoril – Cena € 60 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica za Royal palatu. Trajanje izleta oko 8 sati.

Celodnevni izlet Batalja, Nazare i Obidoš – Cena € 60 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča,ulaznica u manastir. Trajanje izleta oko 8 sati.

Celodnevni izlet Evora – Cena € 55 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica u katedralu i kapelu. Trajanje izleta oko 8 sati.

Fado veče – Cena € 55 U cenu je uključena večera i piće u restoranu uz zvuke fado muzike.

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

 

Turisticka agencija Magelan je u svojstvu subagenta.