Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Lepote Sjenice i Uvca – team building

Pođite na uzbudljivo putovanje  i otkrite neotkriveno! Tokom boravka u sjeničkom kraju uživaćete u vožnji džipova do fenomenalnih vidikovaca, krstarićete magičnim Uvcem i skoriji zajedno sa Vašim kolegama nezaboravne uspomene.

Dan 1. 

Polazak sa dogovorenog mesta u dogovoreno vreme. Vožnja do etno sela Koštunići gde pravimo prvu pauzu za ručak i razgledanje. Eko selo Koštunići nalazi se u jednom od najlepših krajeva Srbije, na južnoj padini planine Suvobor. U okviru etno sela postoji i jezero koje je okruženo cerovom šumom, osunčano sa svih strana. Ono je nastalo pregrađivanjem reke Čemernice betonskom branom. Duboko je 1,90 metara, a široko 30 metara. Nakon obilaska sledi ručak. Uz samo jezero, koje je podzidano kamenom, nalazi se etno restoran  u kome nas čeka bogata ponuda potpuno biološke domaće hrane, nastale u fabrici zdrave hrane, kao što su rakija šljivovica, prirodni sokovi, pekmez, slatko, med, sir i kajmak, ali i brojni specijaliteti ispod sača, kao i od ribe. Posle ručka put nastavljamo ka Sjenici, jedan od najživopisnijih i još uvek neotkrivenih delova naše zemlje. Po dolasku sledi smeštaj u hotel a nakon toga odmah odlazimo na džip avanturu. Džip safari od 40 minuta u jednom smeru po livadama i neuređenim putevima Zlatarske visoravni će vas oduševiti. Dolazak na vidikovac “Molitva”, gde će ogromni lešinari leteti ispod vas, a meandri Uvca će vam se ukazati u svoj svojoj lepoti. Na ovoj lokaciji organizujemo pivsku olimpijadu! Učesnici se takmiče u ispijanju krigle piva. Posle druženja vraćamo se u hotel gde sledi večera sa muzikom. Noćenje.

 

Dan 2. 

Nakon doručka krećemo na krstarenje sjeničkim (uvačkim) jezerom. Kreće se iz mesta Markova ravan kod Sjenice. Krstarenje sjeničkim jezerom u dužini od 13 km posetiocima omogućava da uz čašu vina, piva ili rakije uživa u lepotama koje pruža Uvac. U sklopu ove ture posetioci će imati priliku da vide: viseci most, stanište Beloglavog supa, Jerinin grad, Ledenu pećinu. Zatim nas očekuje ulazak u Ledenu pećinu, u dužini od 800-900m (pešačka tura). Prolaskom kroz pećinu moći ćete da uživate u jedinstvenom prizoru koji vas okružuje. Njene mnogobrojne visoke dvorane ukrašene prirodnim pećinskim ukrasima, visokim stubovima, bigrenim kadama ispunjenih vodom, kao i nebrojanim stalaktitima i stalagmitima koji vise sa vrha pećinskog masiva do dužine i od 10 metara, stvarajući tako prizor dugačkih draperija i saliva, tako da sa punim pravom je možemo nazvati podzemnim ledenim dvorcem. Sama Ledena pećina je dugačka oko 2,5 km i ime je dobila zbog njene konstantne temperature koja neprelazi, niti se spušta ispod 8 stepeni Celzijusa. Zatim nas očekuje krstarenje prema kampu u dužini oko 3 km. Po završetku krstarenja odlazimo 3km od Specijalnog rezervata na ručak. Spremanje roštilja kod najstarije vodenice u Sjenici koja nosi naziv Vrelo (samostalno ili organizovano), u očuvanoj prirodnoj oazi. Po završetku zabavnog dela sledi povratak u početno mesto. Usputna pauza za kafu. Povratak i kraj programa u kasnim večernjim satima.

Kraj programa.

Cena na upit.

Napomena: Program je moguće prilagoditi Vašim potrebama i zahtevima.

 

Program obuhvata:

 • Noćenje sa u hotelu Borovi na bazi polupansiona
 • Prevoz turističkim autobusom prema programu
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja
 • Ručak u etno selu Koštunići
 • Džip safari do vidikovca Molitva
 • Ručak u prirodi na Uvcu
 • Pivska olimpijada u prirodi tokom ručka 2.dan
 • Krstarenje Uvcem
 • Obilazak Ledene pećine
 • Aktivnosti tokom trajanja programa

Program ne obuhvata:

 • Individualne troškove
 • Piće tokom ručka prvi dan
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 1000 RSD
 • Muziku tokom večere
  Napomena: Džip safari je moguže organizovati za grupe do 40 ljudi.