Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Lepote juga Srbija sa posetom vinariji

Posetite jedinstveni spomenik prirode Đavolju varoš i saznajte zanimljive legende koje se vezuju za njegov nastanak. Obiđite jedan od najznačajnijih manastira i okusite vina najbolje vinarije na ovim prostorima. Provedite vikend okruženi prirodnim lepotama koje mame uzdahe svim posetiocima.

 

Dan 1. Novi Sad – Moravski konaci – Đavolja varoš – Kopaonik

Polazak iz Novog Sada u 06h sa dogovorenog mesta. Sledi dvoipočasovno putovanje do etno sela Moravski konaci, kod Velike Plane, gde ćemo imati pauzu za jutarnju kafu. U ovom skrivenom rajskom kutku, uživaćemo u autentičnom ambijentu karakterističnim za srpsko selo sa kraja 19. veka. U njemu možete pronaći autohtone vajate stare preko 200 godine, crkvu brvnaru, vodenicu i to sve na jezeru sa 9 ostrva i 11 drvenih mostova. Takođe, u sklopu etno kompleksa nalaze se I životinje koje upotpunjuju ovaj ambijent. Nakon pauze, put nastavljamo ka Đavoljoj varoši koja je bila jedini kandidat Srbije u izboru za sedam svetskih čuda prirode. Lokalitet je 1995. godine proglašen za prirodno dobro izuzetnog značaja i stavljen u prvu kategoriju zaštite – spomenik prirode. Mistična Đavolja varoš, u kojoj se nalaze dva retka fenomena: krhke 202 zemljane figure sa teškim kamenim kapama na vrhu i dva izvora izuzetno kisele vode, na neobjašnjiv način objedinjuje surovo i pitomo okruženje, pakao i raj. U pratnji lokalnog vodiča, imaćemo priliku da obiđemo ovaj geomorfološki fenomen koji je jedinstven u našoj zemlji i vrlo redak u svetu. Saznaćete razne legende koje se vezuju za nastanak same Đavolje varoši, takođe obići ćemo neke od vidikovaca na kojima zastaje dah dok posmatramo ovaj nesvakidašnji prizor. Po završetku obilaska, sledi odlazak na ručak u etno restoran Dva ambara nedaleko od samog lokaliteta, koji se nalazi u prelepom okruženju. Restoran krase odličan ambijent, ogromno gostoprimstvo domaćina i njihovi domaći specijaliteti u kojima ćemo uživati.

Nakon ručka, krećemo put Kopaonika i odlazimo u autentičan planinski ambijent, apartmane Mujen Lux. Smeštaj u sobe i slobodno vreme. Zahvaljujući prdivnoj lokaciji i renomeu mesta kome pripada, aparthotel svojim gostima nudi prirodan ambijent, komfor i udobnost. Večera. Noćenje.

 

Dan 2 . Kopaonik – manastir Studenica – Gružansko jezero – Borač – vinaija Aleksandrović – Novi Sad

Nakon doručka, sledi napuštanje hotela. Polazak u 08h ka manastiru Studenica, jednom od najvećih i najbogatijih manastira Srpske pravoslavne crkve, čiji je ktiitor Stefan Nemanja. Manastir datira iz 12. veka, a izuzetno je poznat po svojoj kolekciji fresaka iz 13. i 14. veka. UNESKO je 1986. godine uvrstio Studenicu u listu Svetske baštine. U pratnji turističkog vodiča, obići ćemo jedna od najznačajnijih srpskim manastira i imaćemo priliku da čujemo mnogobrojne priče koje se vezuju kako za manastir tako i za porodicu Nemanjića. U crkvi počivaju mošti Sv. Simeona Mirotočivog – Stefana Nemanje, njegovog sina Stefana Prvovenčanog – Sv. monaha Simona i Nemanjine supruge Ane – Sv. monahinje Anastasije. Odlazimo do Gružanskog jezera, gde ćemo napraviti pauzu za ručak i uživati u prelepom ambijentu na obali jezera. Restoran koji odiše elegancijom i udobnošću predstavlja neotkriveni dragulj u netaknutoj prirodi, neće Vas ostaviti ravnodušnim. Nakon ručka, odlazimo do poznatog sela Borač koje svakodnevno možete videti na malim ekranima, jer je u njemu snimljena serija Moj rođak sa sela, jedna od najpopularnijih domaćih serija. Imaćemo priliku da prođemo kroz Vranićevu kuću, sednemo ispod oraha u dvorištu i predahnemo uživajući u pogledu na živopisne šumadijske brežuljke i doline.

Nastavljamo put do jedne od najnagrađivanije srpske vinarije, jedne od prvih koje su pokrenule preporod srpskog vinarstva s kraja 20. Veka. Danas je među liderima proizvodnje vrhunskih vina na Balkanu. Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi vinarija Aleksandrović, koja može da se pohvali mnogobrojnim nagradama i priznanjima koja svedoče o kvalitetu i uspehu. Uz čašu u ruci, imaćemo priliku da se opustimo i uživamo u pričama o vinariji. Nakon samo par gutljaja, shvatićemo zašto je ova vinarija jedna od najboljih u Srbiji a i šire. U dobrom raspoloženju nastavljamo put ka Novom Sadu I sumiramo utiske sa ture. Dolazak u Novi Sad u večernjim časovima.

Kraj programa.

Cena na upit.

Napomena: Program je moguće prilagoditi Vašim potrebama i zahtevima.

Program obuhvata:

  • Prevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
  •  Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja ture
  •  Noćenje na bazi polupansiona na Kopaoniku, u apartmanima Mujen Lux https://mujenlux.com/
  • Ručak prvog dana u etno restoranu Dva Ambara
  • Ručak drugog dana u restoranu My Soul na Gružanskom jezeru http://www.my-soul.rs/
  • Ulaznicu za spomenik prirode Đavolja varoš
  •  Obilazak kuće u kojoj je snimana serija “Moj rođak sa sela”
  • Degustaciju 3 vina u vinariji Aleksandrović

Posetu manastiru Studenica

Cena aranžmana ne obuhvata:

  • Piće tokom obroka
  • Individualne troškove