Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Južnjačka avantura

Samo napred, ne osvrćite se za pređenim… Krenite u novu avanturu, gde Vas čeka nešto sasvim nesvakidašnje, drugačije od onoga na šta ste navikli!


Program trekking & team building avanture:

1. dan:

Polazak iz Novog Sada u 8.00 sa mesta prema dogovoru. Vožnja do vinarije Radovanović u Krnjevu smeštene na prelepom i brdovitom mestu u Srbiji – u Šumadiji. U autentičnom ambijentu vinskog podruma degustacija vina, jednog od poznatijih u Srbiji, a koje domaćin uz strpljenje i ljubav gaji od devedesetih godina proslog veka. Nakon par časa kvalitetnog vina produžavamo do Moravskih konaka, mesta kao iz bajke, kompletno izgrađeno u etno stilu. U ovom etno selu na jelovniku restorana domaće kuhinje nalaze se stari srpski specijaliteti. Predlažemo sledeći meni: Predjelo (domaće vruće lepinje, sir i kajmak), glavno jelo – Sac Konaci (teletina, jagnjetina, rolovana piletina i dimljena rebra pod sačem, sezonska salata i lepinje) I desert. Oko restorana se nalazi jezero sa nekoliko ostrva međusobno povezana drvenim mostićima, sa malim kamenim stepenicama koje vode do same obale jezera. Na obali jezera napravljene su i dve vodenice čiji zvukovi dočaravaju potpuni ambijent prošlih vremena. Polazak za Niš. Dolazak grupe u Niš u popodnevnim ili predvečernjim satima.

• Smeštaj u hotel sa 3*** u Nišu
(u zavisnosti od veličine Vaše grupe i raspoloživih smeštajnih kapaciteta za dati period)

Večera u autentičnom nišlijskom ambijentu tokom koje ćete shvatiti i osetiti pravo značenje reči „merak”, tako jedinstvene i tako karakteristične za Jug Srbije. Tradicionalna srpska južnjačka kuhinja uz 2 pića po izboru, u jednom od najboljih i najpoznatijih nacionalnih restorana ne samo Južne Srbije, vec i čitave Srbije uopšte – „Nišlijska mehana”, uz specijalno angažovanje vrhunskih muzičara koji ce svirati neodoljive i šarmantne pesme ovoga kraja, kao i nezaboravne, najbolje romske numere nekrunisanog kralja ciganske muzike Šabana Bajramovića, koga je magazin „Time” proglasio jednim od 10 najznačajnijih i najvećih svetskih blues pevača i kompozitora (Šaban Bajramović je najplodniji, najproslavljeniji, najznacajniji romski pevač, kompozitor i pesnik na prostorima Balkana. Među hiljadama tekstova koji su širom sveta napisani o ovom autoru, nema ni jednog u kome pored njegovog imena ne stoji: „Kralj ciganske muzike”). Povratak u hotel na počinak.

2. dan:

Doručak, nakon koga sledi dan za pamćenje. 30 kilometara dug transfer grupe na Suvu planinu (u jednom smeru), svakako jednu od najatraktivnijih u Srbiji, do izletišta Bojanine Vode, sa drugom po kvalitetu vodom u Evropi i planinarskog doma „Studenac“ koji se tu nalazi, na 864 m. Početak celodnevne kombinovane trekking i hiking avanture. Dinamična, izazovna, prekrasna i gotovo bezobrazno uzbudljiva – kombinovana trekking i hiking avantura u trajanju od 8 do 10 sati i dužine oko 15 km, sa pauzama za odmor i za kraće društvene i timske igre u cilju jačanja duha grupe i njene homogenosti. Osvojićemo vrhove Mosor (985 m) i Sokolov Kamen (1523 m), proći cemo pokraj ostataka Jeleninog Grada, jednog od najviših utvrđenja (na 1140 m), koji je ime dobio po majci cara Konstantina Velikog, rođenog u Nišu, u antičkom Naissusu, hodaćemo jednim delom i po nekadašnjem čuvenom rimskom putu Via Militaris, koji je ovuda nekada davno vrludao i kojim su marširale rimske legije, tik ispod ovog impozantnog planinskog masiva. Proći ćemo transverzalom kojom je često prolazio kralj Milan Obrenović sa svojom svitom kako bi se nadisao čistog vazduha, a kažu da se oduševljavao predelom kilometrima okolo. A pogled je zaista prelep, naročito prema Midžoru, najvišem vrhu Srbije, sa svojih 2169 m. Zatim, sledi fantastičan ručak u prirodi: Priredićemo Vašoj grupi organizovano popodnevno rostiljanje na jedinstvenom mestu – na Devojačkom Prevoju (1311 m), u kojem će glavni akteri biti sami članovi grupe, podeljeni u nekoliko timova. Tom prilikom, za učesnike avanture biće organizovano i druženje uz zvuke gitare, a sve to začinjeno sjajnim i nezaboravnim pogledom koji se odozgo pruza na okolinu i opojnim mirisom planinskih trava i lincure, koje ima prilično, uz mnogo drugih reliktnih vrsta, među kojima je svakako najpoznatija Ramonda Natalika / Ramonda Serbica, divnog lila cveta, koja je dobila ime po ženi kralja Milana, koji je bio zaljubljenik Suve planine i često izlazio do Jeleninog grada.

Nakon svega ovoga, sledi relaksirajući nastavak Vaše trekking avanture, kružnom trasom i Kraljevim putem, ka planinarskom domu na Bojaninim Vodama, gde ćemo stići sa prvim mrakom i za Vašu grupu organizovati prigodno okrepljenje i osveženje, uz jos malo međusobnog druženja i uz još po neku zanimljivu team building igru. Transfer natrag do hotela u Nišu.

Hotelska večera – Organizovana zabava poluotvorenog ili zatvorenog tipa (samo za Vašu grupu, ukoliko je brojnija od 40 osoba) u prijatnom vinskom klubu „Vino & Grad“, u strogom centru Niša, sa zakuskom i 2 pića po Vašem izboru. Povratak u hotel na počinak.

3. dan:

Doručak. Tokom ovoga dana, u vremenskom trajanju od 5 h, Vašoj grupi će biti ponuđen čitav spektar raznoraznih aktivnosti i na Vama je da odaberete one koje ponajviše odgovaraju interesovanjima i senzibilitetu Vaše grupe generalno, kao i njenim pojedinačnim članovima. Zbog prirode samih aktivnosti, neophodne opreme i realnih tehničko – materijalnih mogućnosti, za bavljenjem nekim od aktivnosti biće neophodno podeliti Vašu grupu na nekoliko manjih, koje se mogu po principu rotacije smenjivati na tim aktivnostima (dok je jedna grupa, npr. na jahanju, druga je za to vreme na terenu za paintball, treća učestvuje na džip turi, itd.) Sve to vreme, niti jedna od Vaših podgrupa neće ostati bez pažnje, nadzora i pomoći našeg tima, kako bismo svima pružili jednake uslove za još jedan lep i ispunjen dan.

 Od aktivnosti koje Vaša grupa može da upražnjava ovoga dana, na raspolaganju su sledeće: paintball, jahanje u padoku ili na terenu u okolini grada, free climbing na veštačkoj steni, absajling (spuštanje niz konopac niz zidine gradske Tvrđave), tandem let paragliderom, plivanje, fitness & gym, kuglanje, voznja džipom po terenu u okolini grada, streličarstvo, panoramski let malim sportsko-turističkim avionom iznad grada i okoline, ples, mala škola lekovitog bilja, streljaštvo, kao i mountainbiking i ciklotur (ove dve poslednje, samo ukoliko sami učesnici Vaše grupe donose svoje vlastite bicikle)

U pauzama ovih aktivnosti, biće sprovođene zanimljive i zabavne team building igre i zadaci, kako bi članovi Vaše grupe bili animirani što više vremena. U slučaju loših, izrazito nepovoljnih vremenskih uslova, na zahtev grupe, aktivnosti će se odvijati u trenutnom raspoloživom zatvorenom prostoru namenski predviđenom za određen tip aktivnosti, ili ce se na neki drugi način (npr. lokalni izlet) osmisliti boravak Vaše grupe u takvim okolnostima.

Takođe, moguća je podela vremena za sightseeing turu sa obilascima znamenitosti Niša (ukoliko kod Vaše grupe postoji želja za njom) i vremena za organizovane grupne aktivnosti po izboru, i to u odnosu 50:50 (tj. 3 h za sightseeing i 3 h za grupne aktivnosti). Po završetku programa zajednički povratak u Niš i ručak u restoranu sa predivnim pogledom na grad. Povratak u hotel. Pakovanje i napuštanje hotela. Nakon ručka, pozdravni govori organizatora avanture i predstavnika Vaše grupe, podela prigodnih DVD suvenira, rastanak sa grupom i zvaničan završetak Vaše južnjačke avanture

U povratku poseta muzeju u Knjaževcu. Stalna postavka sastoji se iz arheološkog, etnološkog, istorijskog, umetničkog i geološko prirodnjačkog dela. Tu ćemo videti u svetu jedinstvenu zbirku ručno rađenih vunenih čarapa. Sledi poseta kuci Ace Stanojevića u kojoj se nalazi muzej grada Knjaževca. Kuća je spomenik kulture i sagrađena je 1910. po uzoru na italijanske vile. Vodimo Vas u vinariju Jović (i na čuvena vina među kojima je i vino od višnje – višnjica). Uzivaćete u etno parku Ravna (muzej na otvorenom u kojem se može organizovati i degustacija specijaliteta iz ovog kraja). Etno kompleks predstavlja rekonstruisano seosko domaćinstvo sa kraja XIX i početka XX veka, a sve sa ciljem da prezentuje i neguje tradicionalno graditeljstvo ovog kraja. (zbog veličine grupe degustacija vina se može organizovati i u Ravni). Pred sam kraj našeg uzbudljivog putovanja posećujemo Felix Romulianu, antički lokalitet cara Galeria, jednog od 16 rimskih imperatora rođenih na tlu današnje Srbije. Tamo naše grupe dočekuje lično direktor koji je eto kriv sto se ovaj lokalitet našao na listi UNESCO od pre dve godine. Uz njegovu priču shvatićete kakvo je carstvo bilo na našim prostorima pre dolaska Slovena i kakvo bogatstvo (ipak samo materijalno) su nam ostavili. Čućete takođe zašto će Felix Romuliana dve godine pre Niša i Konstantinovog edikta proslaviti 1700 godina hrišćanstva. Od Zaječara povratak na autoput. Dolazak u Novi Sad u kasnim večernjim satima.

Napomena:

Tokom Vašeg boravka, na svim grupnim aktivnostima sa Vama će biti članovi našeg club tima (stručni vodič, magistar DIF-a, lekar, psiholog za asistenciju i analizu tokom team building igara, organizator timskih igara, majstor sportske i life fotografije i pomoćno osoblje), koji ce se postarati da sve prođe u najboljem mogućem redu i Vi odete sa lepim i dugotrajnim uspomenama na boravak u našem kraju.

Cena aranžmana:
(u zavisnosti od vrste izabranih aktivnosti uključenih u sadržaj Vaše avanture)

pocevsi od 245 €

Osnovna cena, za ceo sadrzaj programa ture i uz ponudene aktivnosti koje se ne naplaćuju dodatno

sve do 295 €

U zavisnosti od extra sadržaja koji se dodatno naplaćuju: jahanje (245+10), shooting (245+15), tandem let paragliderom (245+30), džip tura (245+35), ili panoramski let avionom (245+50)

Cena uključuje:

• Autobuski prevoz prema programu
• Degustaciju vina sa 4 različite vrste kvalitetnog srpskog vina
• Ručak u autenticnom etno ambijentu
• 1 x HB, 1 x BB u hotelu *** u Nišu
• Tradicionalna srpska južnjačka večera, sa 2 pića po izboru, u „Nišlijskoj mehani“, najpoznatijem i najboljem nacionalnom restoranu Južne Srbije (1. noći)
• Lokalni transfer minibusevima u dužini od 60 km (u oba smera) od hotela u Nišu do izletišta na Bojaninim Vodama (do kojeg se ne može doći turističkim autobusom, zbog stanja putne mreže na delu kroz planinu)
• Vođenje grupe tokom trekking & hiking avanture po Suvoj planini (2. dana)
• Ručak u prirodi, na Devojačkom Prevoju, tokom trekking & hiking ture (roštilj, osvežavajući napici, pivo, domaća rakija i domaće vino) (2. dana)
• Osveženje i okrepljenje (2 pića po izboru) u planinarskom domu „Studenac“ na Bojaninim Vodama (2. dana)
• Organizovanu zabavu zatvorenog tipa (samo za Vašu grupu, ukoliko je brojnija od 40 osoba) u klubu „Vino & Grad“ u strogom centru Niša, uz zakusku i sa uračunata 2 pića po izboru (2. noći)
• Angažovanje muzičkog orkestra sastavljenog od vrhunskim interpretatora lokalnog melosa, tokom oproštajnog ručka (2. noći)
• Suvenir DVD sa Vašim fotografijama nastalim tokom Vašeg boravka u Nišu i tokom ove avanture, čiji je autor majstor sportske i life fotografije
• Suvenir DVD sa probranom muzikom Srbije, različitih žanrova – od tradicionalne etno muzike, sve do savremene i aktuelne moderne muzike
• Upotreba opreme za izvođenje team building igara i zadataka
• Osvežavajući napici za članove Vaše grupe tokom izvođenja trekking & hiking ture (2. dana) i tokom grupnih aktivnosti (3. dana)
• Grupne aktivnosti po Vašem izboru tokom 3. dana
• Lokalne transfere minibusevima u gradu Nišu, tokom rotacija grupa na njihovim izabranim aktivnostima
• Usluge turističkog vodiča tokom boravka Vaše grupe u nasem kraju
• Usluge pratećeg tima zaduženog za uspešnu realizaciju Vaše avanture
• Boravišna taksa
• Ulaznice za muzej u Knjaževcu, Ravni, degustaciju vina, ulaznice za Felix Romulianu

Cena ne uključuje:

• Sightseeing turu sa ulaznicama za znamenitosti grada Niša (cena po osobi: 6 €)

Napomena:

Učešće na trekking & team building avanturi neophodno je potvrditi najkasnije 3 nedelje pre njenog dogovorenog početka, zbog ograničenih mogućnosti raspoloživih smeštajnih kapaciteta u Nišu i radi blagovremenog angažovanja personala i opreme za izabrane aktivnosti Vaše grupe.

Detaljna satnica programa utvrdiće se u komunikaciji sa predstavnikom grupe i u skladu sa posebnim zahtevima koje grupa moze imati prema nama, kao organizatoru ove avanture, najkasnije 14 dana pre početka izvođenja aranžmana.

Aranžman rađen na bazi minimum 80 putnika.

U slučaju ne prihvatanja programa u ovom obimu, na raspolaganju smo da kreiramo i drugačiji program.

Organizator putovanja Magelan Travel