Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Jagodinska vinska tura

15% Discount

Jagodina do sada nije bila medju prvim destinacijama na koje biste pomislili kada govorimo o vinskim turama. Međutim, stvari su se promenile i ovaj kraj sada svakako zavređuje pažnju ljubitelja vina.

Polazak iz Novog Sada u 07:00, a iz Beograda u 08:30 h. Nastavak putovanja ka Jagodini. Jagodinski vinski put zatim nastavljamo ka poseta vinariji Cilić, jednoj od najnovih i najmodernijih vinarija trenutno u Srbiji. Vlasnici su znalci svog „zanata“ sa višegodišnjim internacionalnim iskustvom. Ovde ćemo imati prilike da probamo vino napravljeno od internacionalnih sorti grožđa uzgajanih na ovom našem području i naučimo nešto više o vinima. Gazdinstvo i savremena vinarija Cilić spada u red najmodernijih srpskih vinarija.Cilićevi vinogradi se prostiru na 12 hektara šumadijskog brega na 300 metara nadmorske visine.

Nakon obilaska Cilić gazdinstva, krećemo prema vinariji Temet. U Lozoviku iznad Jagodine, valovitom predelu odakle Šumadija gleda na Pomoravlje, vođeni tragom plodne zemlje, postalo je jasno gde treba pustiti korenje. Smeštena na prelepim padinama koje obezbeđuju idealnu izloženost suncu, vinarija Temet oblikovana je pod jakim uticajem okruženja, sa težnjom da se pronađe sklad u radu i životu pod istim krovom.Sama reč Temet izvedena je iz latinske reči Temetum, što u prevodu znaci – jako i snažno vino sa karakterom.

Fakultativni ručak u etno restoranu „Fontana“ koja je jedno od autentičnih mesta po kojima se Jagodina prepoznaje. Nakon ručka odlazak u Jagodinsku vinariju.  Jagodinska vinarija se nalazi u vinogradu od 86 hektara. 2011. godine izgrađena je jedna od najlepših vinarija u Srbiji, sa modernom opremom i trenutnim kapacitetom od preko 400.000 litara vina i svim neophodnim HACCP . gde sa očuvanog i iznegovanog dedinog vinograda, 1990. godine nastaje prva srpska privatna vinarija. Degustiranje vina duhu muzike i prepoznatljivih etika.

Povratak za Beograd i Novi Sad.

CENA ARANŽMANA : 3085 RSD

 

UKLJUČENO U CENU :

prevoz udobnim turističkim autobusom

degustacije vina u Cilić vinariji,vinariji Temet i Jagodinskoj vinariji

pratnja licenciranog turističkog vodiča

troškovi organizacije putovanja

NIJE UKLJUČENO U CENU :

ručak

ostali troškovi koji nisu predviđeni programom

NAPOMENE :

Link za rezevisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com. U napomeni obavezno upišite promotivni kod 15%FEB!

PLAĆANJE :

Promotivna cena važi isključivo za uplate do 10 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.