Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Grčka – Uskrs na Krfu

Krf – Uskrs 2017.

Polazak : 13.04.2017. – Povratak : 18.04.2017.

autobusom, 6 dana / 3 noćenja

Program :

1.dan – Veliki Četvrtak –13. 04.2017. Okupljanje grupe u 13:00h na parkingu kod OTC Novi Beograd (Buvljak). Polazak autobusa u 13:30h. Putovanje kroz Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

2.dan – Veliki Petak – 14.04.2017. U jutarnjim časovima dolazak do luke Igumenica. Ukrcavanje na trajekt i dvosatna plovidba do ostrva Krf. Dolazak na ostrvo Krf u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel Asteraki u Guviji (8 km od grada Krfa). Odmor u hotelu do ranog popodneva. Polazak do grada Krfa i fakultativna poseta Srpskoj kući gde će nas dočekati kustos muzeja Srpske kuće, Ljubomir Saramandić. Odlazak brodićem na ostrvo Vido, obilazak spomen kosturnice i Plave grobnice. Večernja šetnja i slobodno vreme u gradu Krfu. Povratak u hotel/apartmane. Noćenje.

3.dan – Velika Subota – 15.04.2017. Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i odlazak do crkve Svetog Spiridona. Prisustvovaćemo svečanoj litiji uz čak tri filharmonijska orkestra i iznošenju plaštanica, kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, inače zaštitnika ostrva Krfa. U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva ili ćupova, kada policija uklanja sve turiste iz blizina zgrada u centru jer se sa prozora baca hiljade ćupova uz ovacije i veliku buku. Zašto se ova ceremonija, koja je vezana isključivo za Krf dešava saznaćete ako krenete sa nama. Po završetku ceremonije, slobodno vreme. Povratak u hotel uz odlazak do zaliva Garica i vidikovca Kanoni, odakle se pruža pogled na crkvu Bogorodice Vlaherne i Mišije ostrvo – Pontikonisi, ali i na pistu aerodrome, gde avioni sleću na bukvalno 50 metara od vas. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor. Okupljanje grupe u 21:00 h i odlazak do grada Krfa. Na jednom od najvećih trgova u Evropi- Spianada, više desetina hiljada ljudi, čeka dolazak Blagodatnog ognja, kojim se upali preko 20.000 sveća. Osećaj prisustva večernjoj liturgiji I dočeka ponoći kada se čestita Uskrs je neponovljiv. Zatim nebo osvetli veličanstveni vatromet…. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan – VASKRS – Nedelja -16. 04.2017. Odlazak na Vaskršnju liturgiju i pričest u grad Krf. Slobodno vreme za obilazak grada ili Fakultativna poseta Ahileon palati, monumentalnom spomeniku antičkoj umetnosti i velikim ambicijama, koji je “izgradila” austrijska princeza Elizabeta, i u kome se nalazi ogromna statua Ahileja koju je podigao nemački car Vilhelm. Tokom boravka srpske vojske na Krfu, ovde je bila srpsko-francuska bolnica. Fakultativni odlazak do prelepog i neobičnog zaliva – Paleokastica koji se nalazi na severo-zapadnoj obali ostrva. Poseta neobičnom manastiru presvete Bogorodice na steni u neposrednoj blizini.

Fakultativni odlazak na „Grčko veče“ u taverni Tripa. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan – Vaskršnji ponedeljak –17. 04.2017. Doručak. Polazak na trajekt u ranim jutarnjim časovima. Vožnja do Janine pored koje prolazi autoput kojim idemo. Janina je centar okruga Epir i leži na jednom od najvećih jezera Grčke.

„Kao paša u Janini“ kažu Grci za nekog ko je uživa na nekom lepom mestu. Lepota i način života u Janini su posebni. Obići ćemo tvrđavu na jezeru Pamvotida u samom centru grada. Slobodno vreme za kafu i kratku šetnju Janinom.

U poslepodnevnim časovima dolazak u Solun. Panoramsko razgledanje Soluna: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijev slavoluk, Rotonda, crkva svetog Dimitrija zaštitnika Soluna. Odlazak i poseta Srpskog vojničkog groblja-Zejtinlik. Nakon toga slobodno vreme za šetnju i šoping. Polazak za Igumenicu u kasnim poslepodnevnim/večernjim časovima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi carinskih formalnosti i odmora.

6.dan -18.04.2017. Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

Cena  aranžmana 147.5 EUR

(u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom – gornjem kursu na dan uplate)

Cena aranžmana ukljucuje :

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
 • Smeštaj i 1/2, 1/3 studijima i 1/4 apartmanima na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto);
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja;
 • Povratnu kartu za trajekt na liniji Igumenica – Krf – Igumenica;
 • Obilazak grada Krfa i Soluna prema programu;
 • Usluge organizacije

Cena aranžmana ne ukljucuje :

 • Fakultativni izlet na ostrvo Vido i u Srpsku kuću – 8 EUR;
 • Fakultativni izlet do palate Ahileon – 10 EUR;
 • Fakultativni izlet do manastira Paleokastrica – 6 EUR;
 • Fakultativni odlazak na grčko veče – 26 evra;
 • Individualne troškove

Aranžman je rađen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika.

Cenovnik br. 1. od 14.09.2016.

Turisticka agencija Magelan je u svojstvu subagenta.