Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Romantično gornje Podunavlje: tvrđava Bač, Sombor i Bački Monoštor (evropski Amazon)

Tokom ovog jednodnevnog izleta, imaćete priliku da posetite Bačku tvrđavu, istražite i doživite predivan gradić Sombor, uživate u misterioznim dunavskim rukavcima i upoznate se sa tradicionalnim običajima i kulturom Bačkog Monoštora

Aktivnosti:

Poseta bačkoj tvrđavi
Obilazak Sombora
Poseta Županiji
Obilzaka etno kuće u Bačkom Monoštoru

Opis ture:

Polazak iz Beograda u 07h, a polazak iz Novog Sada u 08:30h sa parkinga kod hotela „Sajam“.

Vozimo se do Bača, vojvođanske varošice gde ćete posetiti Bačku tvrđavu, najbolje očuvano srednjovekovno utvrđenje na području Vojvodine. Podignuto je na nekadašnjem ostrvu između reke Mostonge i jednog od njenih rukavaca. Inače, prvi tragovi o ovoj drevnoj tvrđavi potiču još iz vremena vladavine vizantijskog cara Justinijana I, kada on spominje ovu tvrđavu u svom pismu iz 535. godine.

Nastavljamo put ka Somboru, gradu bogate kulturne baštine i čuvaru stare tradicije. Provešćemo vas šarmantnim centrom grada gde ćete uživati u razgledanju najznačajnijih znamenitosti: Crkve presvetog Trojstva, galerije Milana Konjovića i Županije, izgrađene daleke 1808. godine, u kojoj se danas nalazi sedište Uprave grada i čuveni sunčani sat, koji će vas posebno oduševiti.

Posle šetnje, prijaće nam boravak u poznatoj somborskoj čardi „Andrić“. Slobodno vreme za ručak.

Nakon ručka, sledi put do Bačkog Monoštora, sela koje će vas oduševiti svojim brojnim rukavcima, kanalima i mirisnim šumama, zbog kojih se ceo ovaj predeo naziva i evropski Amazon. Ovo je selo očuvane tradicije, starih zanata i prelepih nošnji, etno-kuća i specijaliteta od domaćih proizvoda.

Obići ćemo etno-kuću i info-centar, gde ćete razgledati muzejske eksponate i pogledati prezentaciju šokačke narodne nošnje, kao i izradu proizvoda starih zanata (drvodelja, klompar, rogozar, tkalja, čamdžija).

Povratak za Novi Sad i Beograd predviđen je u večernjim časovima.

Napomena: Ova tura se organizuje jednom mesečno, ali moguće ju je realizovati i kao privatnu.

 

CENA: 2.490 RSD

PENZIONERI: 2.190 RSD

Deca: 2.090 RSD

Lokacije polazaka:

Beograd/Belgrade
Novi Sad

Vreme polaska:

07:00h Belgrade, 08:30h Novi Sad

Uslovi besplatnog otkazivanja

Besplatan otkaz moguć do 5 dana pre putovanja. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA.

Jezici vodiča

srpski

Uključeno u cenu

Prevoz turističkim autobusom visoke klase prema programu i itinereru
Licencirani turistički vodič
Ulaznica za posetu Bačke tvrđave
Ulaznica u Županiju u Somboru
Prezentacija u etno kuću u Bačkom Monoštoru

Nije uključeno u cenu

Ručak na čardi Andrić– oko 1000 RSD po osobi
Piće tokom ručka
Individualni troškovi

Napomena

Ovaj program se realizuje za minimum 35 a maksimum 55 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Ovaj program je moguće realizovati i na upit, van postavljenih termina. Prilikom rezervacije, potrebno je dostaviti poslednji ček o penziji, kao dokaz, kako bismo odobrili popust.

Prema Zakonu o turizmu iz 2019. godine organizator nije u obavezi da za jednodnevne izlete obezbedi zaštitu u pogledu garancije putovanja (u slučaju insolventnosti organizatora kao i u slučaju lošeg izvršenja usluga), ta se Garancija putovanja ne izdaje putnicima.

Uslovi za plaćanje

Potrebno je uplatiti 40% od ukupnog iznosa najkasnije u roku od 2 dana od prijema instrukcija za uplatu, a ostatak iznosa 5 dana pred početak ture. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 35 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Ovde možete pogledati datume putovanja i izvršiti rezervaciju.