Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Fruškogorska vinska tura

15% Discount

Fruškogorska vinska tura – Opis i aktivnosti

Polazak iz Novog Sada u 9 h sa parkinga preko puta hotela Sajam.

Za sve one koji bi da na par sati pobegnu iz urbane, gradske sredine, u mir, tišinu i prelep ambijent Fruške gore i vinograda, vinarija Deurić je idealno mesto za to. Našu vinsku avanturu, započinjemo ne slučajno ovde, na TALASU božanskog nektara koji će nas nositi. Čućemo priču o najpoznatijim etiketama ove vinarije, degustirati, gustirati i uživati svim čulima. Potom ćemo obići obližnji manastir Mala Remeta. Manastir Mala Remeta ili Remetica kako ga još nazivaju, nalazi se na južnim padinama Fruške gore. Pripada selu koje se takođe zove Mala Remeta.Danas je ovo aktivan ženski manastir u kojem borave samo dve monahinje. Posvećen je Pokrovu pesvete Bogorodice, pa manastir slavi slavu 14. oktobra po gregorijanskom kalendaru. Posle ove duhovne pauze, put nas vodi kod čuvenog Save Mačka, u njegovu nadaleko poznatu senicu. Vinarija Mačkov podrum gaji grožđe  i pravi vino već generacijama. Odlična geografska pozicija i klima, promišljen spoj tradicije, na koju su nadograđene savremene vrednosti, kao i odlučnost da u budućnosti opravdamo očekivanja, samo su neki od sastojaka koje će uložiti dok prave „vina sa dušom“. Ovde ćemo pored degustacije imati i predah za ručak.

Nakon vinskih priča i predaha, punih stomaka i dovoljno rumeni od dobrog vina, krećemo ka našoj poslednjoj destinaciji danas – Vinariji Kovačević.Vinarija Kovačević je porodična vinarija iz Iriga, sa Fruške gore. Pripada novom talasu srpskog vinarstva i spada među vodeće vinarije u Srbiji. Osnovna filozofija Vinarije Kovačević se ogleda u proizvodnji „premium“ vina specifičnog stila, koja se odlikuju upečatljivom harmonijom i elegancijom mirisa i ukusa.Ovd ećemo probati tri vina i zaokružiti priču fruškogorskih vinarija za ovaj dan.

Polazak za Novi Sad u popodnevnim časovima.

Aktivnosti

  • Degustiraćemo vina u tri vinarije
  • Posetićemo jedan manastir

Uključeno u cenu

  • Prevoz turističkim autobusom prema programu
  • Licencirani turistički vodič i vinski pratilac – poznavalac lokalnih vina
  • Degustacije vina u tri vinarije
  • Troškovi organizacije

Nije uključeno u cenu

  • Ručak
  • Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom (individualni troškovi)

Napomena

Link za rezevisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com. U napomeni obavezno upišite promotivni kod 15%FEB!

Plaćanje

Plaćanje pre polaska uplatom na račun ili u prostorijama Turističke agencije Magelan ili na licu mesta po dogovoru sa organizatorom.