Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Đavolja varoš, Prolom banja i Niš- dvodnevni izlet

23% Discount

Posetite Đavolju varoš, svetsko čudo prirode, banjajte se u Prolom banji i posetite Niš, rodni grad čuvenog rimskog imperatora Konstantina Velikog. Doživite južnu Srbiju.

Opis ture: Đavolja varoš, Prolom banja i Niš – dvodnevni izlet

Prvi dan, subota

Polazak iz Novog Sada u 06:30h sa parkinga ispred hotela Sajam. Polazak iz Beograda u 08:00h. Putnici će naknadno biti obavešteni o mestu polaska. Vožnja autoputem u pravcu Niša. Dolazak u Niš. Obilazak Niške tvrđave, podignute početkom 18. veka. Nastavljamo šetnju centrom grada duž reke Nišave i preko mosta stižemo do pešačke zone. Tokom šetnje videćemo spomenik Oslobodiocima Niša i spomenik Šabanu Bajramoviću. Nakon toga sledi obilazak Ćele kule, podignute posle bitke na Čegru 1809. godine, kada su Turci u nju uzidali 952 lobanje poginulih srpskih ustanika. Pauza za ručak u jednom od mnogobrojnih etno restorana u čuvenom Kazandžijskom sokačetu. Put se nastavlja ka Prolom banji gde završavamo dan. Smeštaj u hotelu. Večera i noćenje.

Drugi dan, nedelja

Doručak. Jutarnja šetnja (2,5 km) do crkve Lazarice za koju postoji verovanje da su se u njoj poslednji put pričestili ratnici srpske vojske iz ovih krajeva pred odlazak u Kosovski boj. Ovde ćete videti i neobičan prirodni fenomen – uvijene šljive i čuti legende o njima. Polazak za Đavolju varoš. Obilazak ovog prirodnog spomenika neobičnog izgleda, koji se sastoji od zemljanih figura na čijim vrhovima se nalaze kameni blokovi – kape. Zemljane piramide, ili kako ih lokalno stanovništvo naziva “kule”, visoke su od 2 do 15m. Nakon obilaska sledi pauza za ručak na samom lokalitetu. Sledi odlazak do Kuršumlije. Poseta Manastiru Sv. Nikole, najstarije zadužbine Stefana Nemanje koja predstavlja jedan od najstarijih spomenika monumentalne srednjovekovne arhitekture u Srbiji. Nastavljamo ka manastiru Presvete Bogorodice koji se nalazi na ušću Kosanice u Toplicu, 800 metara nizvodno od manastira Sv. Nikole. Stefan Nemanja je ovaj manastir posvetio svojoj ženi Ani koja je jedno vreme njime upravljala.

Dolazak u Beograd i Novi Sad u večernjim časovima.

Redovna cena aranžmana: 11500 RSD

Promotivna cena aranžmana: 9990 RSD

Uključeno u cenu:

  • Prevoz autobusom turističke klase po programu
  • Smeštaj u Prolom banji u 1/2 sobi na bazi polupansiona
  • Licencirani turistički vodič tokom trajanja ture
  • Organizacioni troškovi agencije

Nije uključeno u cenu:

  • Individualni troškovi putnika
  • Ulaznica za Ćele kulu 200 RSD
  • Ulaznica za Đavolju varoš 400 RSD
  • Ostali troškovi koji nisu navedeni u programu

Napomena:

* Tokom prijave za aranžman, u napomenu je potrebno upisati i adresu stanovanja putnika kako bismo Vam mogli izdati Potvrdu o garanciji putovanja.

*Promotivna cena važi isključivo za uplate do 20 dana pre polaska na putovanje.

Rezervaciju ovog dvodnevnog izleta do Đavolje varoši, Prolom banje i Niša možete izvršiti putem ONLINE REZERVACIJE (klikom na link koji će Vas odvesti do sajta SerbianAdventures.com)

Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA.

Plaćanje:

Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru. Doplata za polazak iz Novog Sada 850 din. Polasci iz Novog Sada će se realizovati tokom jula i avgusta.

Google mapa - označeno je mesto odakle polaze naši autobusi

Pretražite i ostale naše programe