Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Đavolja Varoš i Kopaonik – 2 dana

Posetite srpsko čudo prirode – Đavolju varoš i nacionalni park Kopaonik, uz obilazak Kuršumlije, degustaciju vina u Aleksandrovačkoj župi i šetnju u romantičnoj Vrnjačkoj banji.

1. dan – Beograd – Kuršimlija – Đavolja Varoš – Kopaonik

Skup putnika u 07:00. Polazak sa okretnice autobusa broj 43 na Novom Beogradu (preko puta TC Ušće i pored Brankovog mosta) u 07:30 časova.

Putovanje autobusom u pravcu Prokuplja i Kuršumlije. Odlazak do Kuršumlije u kojoj se nalaze prve dve značajnije zadužbine srpskog vladara Stefana Nemanje. To su crkve posvećene Bogorodici i svetom Nikoli. Po predanju su od olovnog krova crkve svetog Nikole pravljeni kuršumi pa je i grad dobio ime Kuršumlija.

Nastavak puta ka Đavoljoj varoši i obilazak jedinstvenog spomenika prirode koji je ušao u finalni izbor 7 novih čuda prirode. Tamo se, u “Đavoljoj” i “Paklenoj” jaruzi nalaze 202 zemljane figure, različitih oblika i dimenzija, visine od 2 do 15 m, širine od 0,5 do 3 m, sa kamenim kapama na vrhu. One nastaju kao rezultat specifičnog erozivnog procesa koji traje vekovima. Figure se obrazuju, rastu, menjaju, skraćuju, postepeno (vrlo sporo) nestaju i ponovo stvaraju. Deluje nestvarno.

Ovaj geomorfološki fenomen je jedinstven u našoj zemlji i vrlo redak u svetu.

Obilazak Đavolje varoši i slobodno vreme za ručak ili odmor.

Nastavak puta ka Kopaoniku. Dolazak u hotel. Noćenje

2. dan – Kopaonik – Aleksandrovac – Vrnjačka banja – Beograd

Doručak. Zajednična šetnja i uživanje u planinskoj prirodi nacionalnog parka Kopaonik.

Polazak ka Aleksandrovcu i odlazak na fakultativnu degustaciju vina u vinariji kod Aleksandrovca. Aleksandrovačka župa je jedno od mesta u Srbiji sa najdužom neprekinutom tradicijom vinogradarstva. Ovde je i knez Lazar imao svoje vinograde, a francuski konzul Deko je 1904. župu nazvao srpskom Šampanjom, poredivši je sa tom oblašću u Francuskoj pre svega zbog klime, koja izuzetno pogoduje uzgoju vinove loze.

Dolazak u Vrnjačku banju, mesto u kojem su još Rimljani otrkili lekovita svojstva termalnih voda. Banja ima 7 lekovitih izvora. Pored toga poznata je po parkovima kroz koje voze fijakeri (nekada su se u njima vozili Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Maksim Gorki, Danilo Bata Stojković…). Od 2011. uređen je Japanski vrt na 3000 hekrata. Srž vrta je malo jezero sa ostrvcem, čajna kućica,a na brdu mali kaskadni vodopad i most…

Nezaobilazno mesto u Vrnjačkoj banji je most ljubavi, prvi na kojem je u Srbiji započeo običaj “vezivanja” ljubavi, stavljanjem katanac sa imenima dvoje zaljubljenih na ogradu mosta. Za njega je vezana jedna divna ali i tužna priča o ljubavi oficira Relje i učiteljice Nade, koja je započela ovaj običaj…

Polazak ka Beogradu i povratak u večernjim časovima.

Cena: 4990 din

Deca: 4490 din

Mesto polaska

Beograd/Belgrade, Novi Sad

Uslovi besplatnog otkazivanja

Besplatno otkazivanje je moguće u roku koji je duži od 45 dana od dana početka putovanja, kao i u slučaju bolesti uz urednu medicinsku dokumentaciju ili usled smrtnog slučaja.

Jezici vodiča

Srpski/English

Prevoz

prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobusom sa audio-video opremom, klimom, kapaciteta do 55 sedišta

Aktivnosti

  • poseta Đavoljoj varoši
  • šetnja po Kopaoniku
  • degustacija vina u vinariji kod Aleksandrovca
  • uživanje u ljupkoj Vrnjačkoj banji

Uključeno u cenu

  • Prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobusom sa audio-video opremom i klimom
  • 1 noćenje sa doručkom u JAT apartmanima na Kopaoniku
  • Boravišnu taksu za smeštaj na Kopaoniku
  • Hotelsko osiguranje
  • Usluge vodiča u svakom autobusu
  • Troškove organizacije putovanja

Nije uključeno u cenu

– Obilazak vinograda, podruma, Parka sa životinjama, degustacija vina i zakuska u vinariji Nikolić – 1100 RSD
– Ulaznice za spomenik prirode “Đavolja varoš” bez ručka – 350 dinara
– Ručak u restoranu Đavolje varoši sa uključenom ulaznicom:
– meni 1: Teletina ispod sača, mešana salata, lepinja – 1250 RSD
– meni 2: Jagnjetina ispod sača, mešana salata, lepinja – 1350 RSD
– Doplata za jednokrevetnu sobu – 1900 RSD
– Doplata za polazak iz Novog Sada 2000 din
– Individualne troškove putnika

Smeštaj

1 noćenje sa doručkom u JAT apartmanima na Kopaoniku

Deca

Deca do četiri godine starosti ne plaćaju aranžman ukoliko ne koriste sopstveni ležaj i sedište u autobusu. Cena za decu do 12 godina 4750 dinara u pratnji dve punoplatežne osobe.

Napomena

Ovaj program rađen je na bazi 25 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene. Doplata za polazak iz Novog Sada 750 din uz minimum od 10 putnika. Polazak sa parkinga ispred hotela Sajam (kod nekadašnjeg restorana Zlatna medalja).

Plaćanje

Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana. Preko računa: uz profakturu izdatu od strane organizatora. Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina.