Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Đavolja Varoš i Kopaonik – 2 dana

Đavolja varoš – vikend sa obilaskom Đavolje varoši, spavanjem na Kopaoniku, degustacijom vina u Aleksandrovcu i uživanjem u Vrnjačkoj banji.

1. dan – Beograd – Kuršimlija – Đavolja Varoš – Kopaonik

Polazak sa Novog Beograda (kod Skejt parka, preko puta TC Ušće i pored Brankovog mosta) u 07:30 časova (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska).

Putovanje autobusom u pravcu Kuršumlije. Odlazak do Kuršumlije u kojoj se nalaze prve dve značajnije zadužbine srpskog vladara Stefana Nemanje. To su crkve posvećene Bogorodici i svetom Nikoli. Po predanju su od olovnog krova crkve svetog Nikole pravljeni kuršumi pa je i grad dobio ime Kuršumlija.

Nastavak puta ka Đavoljoj varoši i obilazak jedinstvenog spomenika prirode koji je ušao u finalni izbor 7 novih čuda prirode. Tamo se, u “Đavoljoj” i “Paklenoj” jaruzi nalaze 202 zemljane figure, različitih oblika i dimenzija, visine od 2 do 15 m, širine od 0,5 do 3 m, sa kamenim kapama na vrhu. One nastaju kao rezultat specifičnog erozivnog procesa koji traje vekovima. Figure se obrazuju, rastu, menjaju, skraćuju, postepeno (vrlo sporo) nestaju i ponovo stvaraju. Deluje nestvarno.

Ovaj geomorfološki fenomen je jedinstven u našoj zemlji i vrlo redak u svetu.

Slobodno vreme za ručak ili odmor.

Nastavak puta ka Kopaoniku. Dolazak u hotel. Noćenje

2. dan – Kopaonik – Aleksandrovac – Vrnjačka banja – Beograd

Doručak. Zajednička šetnja i uživanje u planinskoj prirodi nacionalnog parka Kopaonik.

Polazak ka Aleksandrovcu i odlazak na fakultativnu degustaciju vina u vinariji kod Aleksandrovca. Aleksandrovačka župa je jedno od mesta u Srbiji sa najdužom neprekinutom tradicijom vinogradarstva. Ovde je i knez Lazar imao svoje vinograde, a francuski konzul Deko je 1904. župu nazvao srpskom Šampanjom, poredivši je sa tom oblašću u Francuskoj pre svega zbog klime, koja izuzetno pogoduje uzgoju vinove loze.

Dolazak u Vrnjačku banju, mesto u kojem su još Rimljani otrkili lekovita svojstva termalnih voda. Banja ima 7 lekovitih izvora. Pored toga poznata je po parkovima kroz koje voze fijakeri (nekada su se u njima vozili Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Maksim Gorki, Danilo Bata Stojković…). Od 2011. uređen je Japanski vrt na 3000 hekrata. Srž vrta je malo jezero sa ostrvcem, čajna kućica,a na brdu mali kaskadni vodopad i most…

Nezaobilazno mesto u Vrnjačkoj banji je most ljubavi, prvi na kojem je u Srbiji započeo običaj “vezivanja” ljubavi, stavljanjem katanac sa imenima dvoje zaljubljenih na ogradu mosta. Za njega je vezana jedna divna ali i tužna priča o ljubavi oficira Relje i učiteljice Nade, koja je započela ovaj običaj…

Polazak ka Beogradu i povratak u večernjim časovima.

Cena: 6900 din

Deca: 6900 din

Mesto polaska

Beograd/Belgrade, Novi Sad

Uslovi besplatnog otkazivanja

Besplatno otkazivanje je moguće u roku koji je duži od 45 dana od dana početka putovanja, kao i u slučaju bolesti uz urednu medicinsku dokumentaciju ili usled smrtnog slučaja.

Jezici vodiča

Srpski/English

Prevoz

prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobusom sa audio-video opremom, klimom, kapaciteta do 55 sedišta

Aktivnosti

 • poseta Đavoljoj varoši
 • šetnja po Kopaoniku
 • degustacija vina u vinariji kod Aleksandrovca
 • uživanje u ljupkoj Vrnjačkoj banji

Uključeno u cenu

 • Prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobusom sa audio-video opremom i klimom
 • Ulaznice za Park prirode Đavolja Varoš
 • 1 noćenje sa doručkom u JAT apartmanima na Kopaoniku ili hotelu Club A na Kopaoniku, ili sličnom objektu
 • Boravišna taksa za smeštaj na Kopaoniku
 • Hotelsko osiguranje
 • Usluge vodiča u svakom autobusu
 • Troškove organizacije putovanja

Nije uključeno u cenu

 • Ručak u restoranu u Đavoljoj varoši: meni 1: Đavolji ražnjić, mešana salata, lepinja – 1700 RSD, meni 2: Teletina ili jagnjetina ispod sača, mešana salata, lepinja – 2000 RSD
 • Obilazak podruma, degustacija vina i zakuska u vinariji – 1200 RSD
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 2800 RSD
 • Doplata za polazak iz Novog Sada – 25 EUR
 • Individualne troškove putnika

Deca

Deca do četiri godine starosti ne plaćaju aranžman ukoliko ne koriste sopstveni ležaj i sedište u autobusu.

Napomena

Ovaj program rađen je na bazi 45 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene. Doplata za polazak iz Novog Sada 2800 RSD.

Plaćanje

Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka aranžmana. Plaćanje se vrši prema instrukciji organizatora ture.