Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Čarobna Zapadna Srbija – team building

Uživajte u istraživanju istorijskih mesta i neponovljive prirode zapadne Srbije. Obiđite divlje lepote Nacionalnog parka Tara i posetite jedan od nalepših vidikovaca Evrope. Odmorite dušu na krstarenju zelenom Drinom, provozajte se Šarganskom osmicom, obiđite Višegrad i napunite se dobrom energijom.

Dan 1. 

Rani polazak iz Beograda. Putujemo ka Valjevskom kraju. Obilazak prelepog manastira Ćelije koji se nalazi na levoj obali reke Gradac, u ataru sela Lelić. Posebnu turističku atrakciju valjevskog kraja predstavljaju kraški oblici reljefa kako površinski, tako i podzemni. U ovom danu obilazimo tri najpoznatija: Taorsko i Gradačko vrelo i Lelićki karst. Nastavljamo ka Bajinoj Bašti gde ćemo videti čuvenu kućicu na Drini. Odlazimo do vidikovca Banjska stena da uživamo u veličanstvenom pogledu na kanjon reke Drine i jezero Perućac. U Perućcu se ukrcavamo u brod i krstarimo do Višegrada čuvenog po svojoj ćupriji na Drini. Tokom plovidbe će biti organizovan ručak. Stižemo u Višegrad. Poseta Andrićgradu, podignutom u čast našeg nobelovca Ive Andrića. Odlazak do učionice Ive Andrića, gde ćemo čuti zanimljive i pomalo intrigrantne zanimljivosti iz života našeg jedinog nobelovca. Od Višegrada idemo autobusom do Drvengrada, prelepog etno selo koje je izgradio naš čuveni filmski režiser Emir Kusturice. Večera i noćenje.

 

Dan 2. 

Nakon doručka ukrcavanje u voz kojim ćemo proći "Šarganskom osmicom" penjući se uz brdo Šargan. Ova pruga uskog koloseka nekad je povezivala Beograd sa Dubrovnikom. Proći ćemo kroz 22 tunela, preko 5 mostova, savlađujući visinsku razliku od 300 m na ukupnoj razdaljini od samo 15,440 m, sve uz prizore koji oduzimaju dah. Za vreme vožnje imaćete priliku da sa nekog od pet vidikovaca uživate u lepotama prirode ovoga kraja. Potom odlazimo do jedne od naših najpoznatijih i najlepših planina – Zlatibor. Ovde se prirodne lepote susreću sa kulturološkim nasleđem. To je mesto gde je najbolje očuvana srpska tradicija, mesto najukusnijih gurmanskih specijaliteta i istovremeno mesto gde možete uživati u lepotama svakog godišnjeg doba. Slobodno vreme za šetnju. Sledi obilazak Stopića pećine koja je čuvena po 10 metara visokom podzemnom vodopadu. Nakon pećine obilazimo etno selo Sirogojno. Ovo selo je svojevrsni muzej i najveći baštinik zlatiborskih običaja, domaće radinosti i prošlosti. U Sirogojnu ćemo imati ručak i uživati u specijalitetima Zlatiborskog kraja. Nakon ručka obilazimo Gostiljski vodopad, jedan od najtraktivnijih hidroloških vrednosti Zlatibora. Idemo ka Ovčarsko- kablarskoj klisuri gde obilazimo jedan od 10 manastira. Povratak u Beograd sa usputnim pauzama.

Kraj programa.
Cena na upit. 

Napomena: Program je moguće realizovati prema Vašim željama i potrebama.

 

Program obuhvata:

 • Prevoz autobusom prema programu
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Krstarenje od Perućca do Višegrada
 • Ručak tokom krstarenja
 • Jedno noćenje u Drvengradu (usluga polupansion)
 • Vožnja Šarganskom osmicom
 • Obilazak Stopića pećine
 • Obilazak Sirogojna
 • Ručak u Sirogojnu

 

Program ne obuhvata:

 •  Piće tokom obroka
 • Individualni troškovi