Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Čarobna Zapadna Srbija – team building, 2 dana, 1 noć

Dan 1. Beograd – Sirmium – Sunčana rekla – Banja Koviljača

Polazak iz Beograda, sa dogovorenog mesta, u dogovoreno vreme (predlog u 08h). Krećemo ka Sremskoj Mitrovici, gde ćemo posetiti Casku palatu, koja datira sa kraja III ili početka IV veka. Ovaj impozantni građevinski kompleks predstavlja jedan od najznačajnijih arheoloških nalazišta u Srbiji. Na lokalitetu se danas može videti samo jedan deo imperijalnog kompleksa. O luksuznoj unutrašnjoj dekoraciji svedoče fragmenti fresaka, mozaički podovi, arhitektonska dekoracija od raznovrsnog kamena koji je dopreman sa raznih strana sveta: Egipta, Male Azije, Grčke, Italije. Današnja Sremska Mitrovica ispod svojih ulica i kuća krije tragove nekada raskošnog i moćnog rimskog grada Sirmijuma.
Nakon obilaska, nastavaljamo putovanje ka poznatom Etno naselju “Sunčana rekla”, koje je sinonim za odmor, opuštanje I rekreaciju. Smeštena na obali najlepše srpske reke – Drine, pruža mnogobrojne opcije za uživanje u savršenom odmoru. Po dolasku, sledi šetnja kroz naselje Robert De Niro, obilazak Šotrine plaže, „Seoceta k’o nekad“ kao I mnoge druge atrakcije. Odlazak na jednočasovnu vožnju, brodićem I splavom po Zvorničkom jezeru koja će upotpuniti celokupan doživljaj. Po završetku krstarenja, odlazimo na ručak. Ambijent restorana “Pod lipom”, ukusna hrana I prelepa priroda ovog kraja ostaviće Vas bez daha. Dolazak u Banju Koviljaču u hotel Royal Spa 4*. Nakon smeštaja u pratnji vodiča odlazimo u šetnju putevima srpskih kraljeva. Slobodno vreme za wellness. Večera i noćenje.

Dan 2. Banja Koviljača – Tršić – Tronoša – Valjevo – vinarija Jelić – Beograd

Nakon doručka u hotelu, odlazimo u Tršić, rodno mesto Vuka Stefanovića Karadžića. U društvu vodiča, sledi obilazak Etno parka Tršić, u sklopu kog se nalazi 35 objekata. Imaćemo priliku da prošetamo pešačkom stazom do Vukovog imanje, kog čine Vukova spomen kućom, dva vajata, kačarom, čardakom i ambarom. Ovde se održava Vukov sabor, najstarija i najznačajnija kulturna manifestacija u Srbiji. Ceo kompleks predstavlja svojevrstan muzej naotvorenom koji je pod zažtitom države. Nastavak putovanja do manastira Tronoše, posvećenom Vavedenju Presvete Bogorodice. To je manastir u kome je Vuk Karadžić učio prva slova i u kome postoji muzejska zbirka predmeta za nastavu iz Vukovog doba. Ovaj manastir je jedinstven po tome što je ovde još uvek sačuvan stari običaj tzv.Ratarske sveće. Ispred crkve se nalazi Česma Devet Jugovića sa kapelom Svetog Pantelejmona. Posle posete, nastavljamo put prema Valjevu, sledi obilazak centra grada u pratnji vodiča. Čućemo zanimljive priče koje se vezuju za ovaj šarmantni grad u zapadnoj Srbiji. Vodimo Vas u jedan od poznath restorana u gradu, gde ćete imati priliku da probate najukusnije specijalitete ovog kraja. Ovaj izlet upotpunićemo jednom odličnom vinarijom koja se nalazi nadomak samog grada Valjeva. Sledi degustacija četiri vina u čuvenoj vinariji Jelić. Mnogobrojne nagrade koje je ova vinarija osvojila svedoče o kvalitetu vina koja su u ponudi. Uz čašu u ruci, užicaćemo u zanimljivim pričama koje se vezuju za nastanak I razvoj vinarije. Posle samo par gutljaja, biće nam jasno zašto je upravo ova vinarija jedna od najboljih u zemlji, I nezaobilazna stanica ako se nađemo u ovom delu Srbije. Po završetku druženja, odlazimo do autobusa i krećemo ka Beogradu. Dolazak u večernjim časovima, oko 19h.

Kraj programa.
Cena po upitu.

Program obuhvata:

 • Prevoz turističkim autobusom prema programu
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja ture
 •  Noćenje na bazi polupansiona u hotelu Royal Spa 4* u Banji Koviljači
 •  Korišćenje usluge royal wellness tokom boravka u hotelu – obuhvata: bazen 30°C, tursko kupatilo, finska sauna, ruska sauna , infrared sauna, fitness sala, unutrašnji đakuzi 33°C, dečiji bazen 33°C, topla klupa, relax zona i spoljašnji đakuzi 35°C.
 • Ulaznica za Carsku palatu u pratnji lokalnog vodiča
 • Ručak u Etno selu Sunčana rekla
 • Vožnju splavom I čamcem po Zvorničkom jezeru
 • Pešačku turu “Putevima srpskih kraljeva” u pratnji lokalnog vodiča
 • Ulaznicu za Tršić
 • Obilazak manastira Tronoša
 • Ručak u restoranu u Valjevu
 • Degustaciju četiri vina u vinariji Jelić

Program ne obuhvata:

 • Piće tokom obroka
 • Doplatu za 1/1 sobu
 • Individualne troškove