Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Bezdan i Sombor

Upoznavanje suživota izmedju Mađara koji su u ovom selu većinsko stanovništvo i drugih 16 nacija. Odlazak do tkačnice u kojoj ćete videti 18 ogromnih drvenih razboja na kojima se ručno izradjuju predmeti od svilenog damasta vrhunskog kvaliteta na isti način kao i pre više od jednog veka.

Po polasku iz Beograda u 09:30, odlazak do Bezdana sa usputnim zadržavanju na jednom od somborskih salaša gde ćemo degustirati nekoliko vrsta domaće rakije medju kojima je i rakija od duda. Potom dolazak u Bezdan. Dobrodošlicu će nam poželeti predstavnici turističkog društva Izletni, član našeg klastera. Dobrodošlica u etno kući koja čuva brojne stare predmete iz kuća i dvorišta ovog dela Srbije.

Upoznavanje suživota izmedju Mađara koji su u ovom selu većinsko stanovništvo i drugih 16 nacija. Odlazak do tkačnice u kojoj ćete videti 18 ogromnih drvenih razboja na kojima se ručno izradjuju predmeti od svilenog damasta vrhunskog kvaliteta na isti način kao i pre više od jednog veka. Ova tkačnica je danas jedina radionica ovog tipa u čitavoj Evropi u kojoj je svaki proizvedeni komad platna unikat. Odlazak do prevodnice na Velikom bačkom kanalu (kanal Dunav Tisa Dunav) iz 1856.g. i poseta muzeju podvodnog betoniranja. Po želji grupe odmor u jednoj od vikendica na jednom od brojnih rukavaca Dunava. Zajedničko pripremanje jela ispod sača ili ribe na talandari. Ovaj dan se može kombinovati i sa kraćim boravkom u Bezdanu, a dodati i obilazak Sombora. U večernjim satima, povratak za Beograd. Kraj programa.

Cena na upit

Cena uključuje:

  • Prevoz prema prema porgramu
  • Degustaciju rakije
  • Ručak bez pića u Bezdanu
  • Ulaznice
  • Lokalnog vodiča

Cena ne uključuje:

  • Piće tokom ručka
  • Ostale troškove koji nisu navedeni u programu

Uz izlet važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan Corporation i YUTA‐e.