Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Atina – Peloponez avionom

 • Atina
 • Atina
ATINA – ARGOLIDA

4 dana / 3 noćenja

USKORO NOVI POLAZAK

PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA I OBILAZAK AKROPOLJA U PRATNJI STRUČNOG VODIČA NA SRPSKOM JEZIKU !!!!

 

Atina je jedan od najstarijih gradova sveta. Njegov procvat je počeo još u antičko doba, onda kada je boginja Atina poklonila njegovim žiteljima prvo maslinovo stablo. Medju prestonicama drevnih civilizacija nema sličnog grada koji je nastao pre više od 25 vekova i koji je do danas bio i ostao kulturni centar sveta. Prostire se izmedju sedam istorijskih brežuljaka koja su bila mesto rodjenja zapadne civilizacije i demokratije. Gradom dominira „sveta stena“, veličanstveni Akropolj, biser klasične Grčke. Simbol je grada i najveće dostignuće antičke umetnosti i arhitekture. Atinski hramovi su očarali svet i posvedočili da je zlatni, V vek p.n.e. najraskošniji period procvata umetnosti, graditeljstva i ljudskog uma. Mitovi i legende o nastanku Atine i danas su duboko urezanji u duše Grka.

Program putovanja:

1. dan 30. april 2018.  BEOGRAD – ATINA

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 07.50 h. Poletanje aviona za Atinu u 09.50 h (Let A3 977). Sletanje u Atinu 12.30 h. Direktno sa aerodroma polazak na tročasovno panoramsko razgledanje Atine i obilazak Akropolja (ulaz na Akropolj). Atina je bila priznati centar kulture i umetnosti još u vreme kada većina evropskih prestonica nije ni postojala. Hram Zevsa Olimpskog, Panatenajski stadion – mesto održavanja prvih savremenih Olimpijskih igara 1896. godine, Kraljevska bašta, crkva Svetog Pavla, Parlament, Numizmatički muzej Šlimana, glavni gradski trgovi Omonija i Sintagma, tri neoklasične zgrade: Akademija, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, samo su deo lepota današnje Atine. Razgledanje se završava posetom bisera Atine – drevnog Akropolja sa velelepnim hramovima: boginje Nike, Partenonom i Erehteonom. Odlazak do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme i noćenje.

2. dan 01. maj 2018. ATINA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevno fakultativno razgledanje atinske luke Pirej i najjužnije tačke Balkanskog poluostrva – rta Sunion.  Vožnja autobusom do Pireja koji je urbano srastao sa Atinom ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. U nastavku vožnja Apolonovom obalom do najjužnije tačke Atičkog poluostrva  –  rta Sunion. Tamo su i danas ostaci hrama boga  Posejdona koji je bio izgradjen u „zlatnom“,  petom veku p.n.e.  Važna napomena: prvog maja je hram zatvoren ali zbog pozicije na kojoj je smešten je veoma dobro vidljiv sa svih strana. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

3. dan 02. maj 2018. ATINA – ARGOLIDA – ATINA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet na Argolidu, jedan od najpopularnijih koji Atina nudi svojim gostima, za sve koji žele da vide mesta koja su s pravom smatrana centrima drevne kulture. Vožnja do Korintskog kanala. Nakon kratke pauze nastavak puta do Epidaurusa, najpoznatije bolnice antičkog sveta, poznatog po starom pozorištu koje oduševljava posetioce ne samo arhitekturom, već i jedinstvenom akustikom. Sledi prolazak kroz Nafplion, prvu prestonicu nezavisne Grčke koji više liči na ilustraciju iz bajke nego na realan grad. Ono što ga čini jedinstvenim je spoj neoklasičnih zdanja i istorijskih trgova, starih crkava sa turskim džamijama, venecijanskih balkona sa ostacima nekadašnjih grandioznih tvrđava. Na samom kraju biser Peloponeza, Šlimanova Mikena, najstariji grad na tlu Evrope gde i danas, ponosno, stoje ostaci starog Akropolja, Lavlja vrata, dvorac mikenskih vladara i znamenita “Atrejeva riznica”. Po završetku razgledanja povratak u Atinu.   Noćenje.

4. dan ATINA

Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 11.25 h (Let A3 976). Sletanje na beogradski aerodrom u 12.10 časova.

 

CENA ARANŽMANA:

U cenu putovanja je uračunato:

 • Prevoz avionom na relaciji Beograd – Atina – Beograd
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi noćenje sa doručkom
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • Razgledanje Akropolja sa vodičem na našem jeziku
 • Ulaznica za Akropolj
 • Autobuski prevoz na svim izletima
 • Usluge vodiča agencije
 • Usluge lokalnog vodiča u inostranstvu
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:

 • Aerodromska taksa (€ 77)
 • Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Usluge koje nisu naznačene u programu
 • Fakultativni izleti
 • Individualni troškovi
 • Doplata za jednokrevetnu soba
 • Boravišna taksa u iznosu €1 za hotel sa 2*, € 2 za hotel sa 3*, € 3 za hotel sa 4* i € 4 za hotel sa 5* PO SOBI PO NOĆI

Fakultativni izleti:

 • ARGOLIDA Celodnevni izlet (od 09.00 – 17.00 h). Uključeno: autobuski prevoz, ulaznice za Epidaurus i Mikenu  vodič na našem jeziku koji izlaže unutar arheološkog prostora.
 • PIREJ I SUNION Poludnevni izlet u trajanju od 5 sati. Uključeno: autobuski prevoz i vodič na našem jeziki

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti se mogu relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju u agenciji pre polaska na putovanje, a uplaćuju na licu mesta.

Smeštaj:

HOTEL MARINA 2*+

Hotel Marina je smešten idealno, u centru Atine, u neposrednoj blizini jednog od dva glavna gradska trga – Omonia. Mnoge poznate znamenitosti su dostupne pešice. U blizini hotela su i stanice javnog gradskog prevoza kao i metroa. Sobe su moderno opremljene i sve poseduju terasu, kupatilo sa fenom, klima uredjaj, mini frižider, internet (besplatan), sat tv i sef.U sklopu hotela je mali biznis centar i restoran u kom se doručak servira po principu švedskog stola.

HOTEL INIOHOS 3*

Hotel Iniohos je smešten u centru Atine, svega 200 metara od trga Omonia. U blizini se nalaze stanice metroa i ostalog javnog saobraćaja. Turističko-komercijalni deo grada je dostupan pešice.U sklopu hotela su restoran, bar, salon i poslovni centar. Sve sobe su lepo uredjene i poseduju: kupatilo, balkon, klima uredjaj, frižider, Tv, telefon i besplatan bežični internet. Doručak se servira po principu bogatog švedskog stola.

HOTEL TITANIJA 4*

Smešten u srcu Atine, izmedju dva glavna trga Omonia i Sintagma, ovaj hotel je simbol grčke gostoljubivosti. Okružuje ga komercijalno- trgovački deo grada sa bezbroj prodavnica, restorana i kafea. Korišćenje gradskog saobraćaja po užem centru nije potrebno jer je sve na dohvat ruke. Za udaljenije delove grada može se koristiti gradski saobraćaj, čije su stanice takodje veoma blizu. Hotel poseduje veliki restoran, bar, kafeteriju i Olive garden, mediteranski restoran na krovu. Sobe su klasično opremljene i sve poseduju, osim uobičajene opreme, mini-bar i sef.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Magelan Travel je u svojstvu subagenta.