Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Višegrad, Andrićgrad, Mokra gora, Ovčarsko-kablarska klisura – 2 dana

Dvodnevni program. Posetite Andrić grad i Mećavnik, dva graditeljska dela našeg čuvenog filmskog režisera, provozajte se Šarganskom osmicom, otkrijte Potpećku pećinu, uživajte u mini krstarenju Drinom…

Prvi dan subota

Polazak iz Novog Sada u 07:00h sa parkinga kod hotela Sajam  (kod nekadašnjeg restorana Zlatna medalja). Polazak iz Beograda u 08:30h. Putnici će naknadno biti obavešteni o mestu polaska. Vožnja Ibarskom magistralom do Čačka i dolazak do manastira Nikolje, najvećeg blaga Ovčarsko-kablarske klisure. Ovaj manastir nije samo najstarija i najposećenija svetinja u Srpskoj Svetoj Gori, već i mesto čudotvornih isceljenja. Sledi odlazak do sela Potpeće, gde ćemo posetiti istoimenu pećinu koja je karakteristična po izuzetno velikom otvoru za ulaz. Ispred pećine se nalazi i zanimljiv restoran Vodeničar gde ćemo imati i slobodno vreme za ručak.

Nastavljamo putovanje ka Bosni i Hercegovini. Dolazak u Višegrad. Smeštaj i potom poseta Andrić gradu koji je naš jedini nobelovac opisao u knjizi „Na drini Ćuprija“. U letnjim mesecima, dok je dan još dug, preporučujemo polulsatnu vožnju brodićem po Drini. Večera u hotelu. Posle večere poseta nekom od noćnih lokala u Andrić gradu (pivnica, wine i rakia bar, poslastičarnice i sl.). Noćenje.

Drugi dan, nedelja: Doručak u 7,30. U 8,15 fakultativni odlazak do učionice Ive Andrića, gde ćemo čuti zanimljive i pomalo intrigrantne zanimljivosti iz života našeg jedinog nobelovca. Odlazak do sela Mokra Gora i ukrcavanje u voz kojim ćemo proći „Šarganskom osmicom“ penjući se uz brdo Šargan. Ova pruga uskog koloseka je nekada povezivala Beograd sa Dubrovnikom. Proći ćemo kroz 22 tunela, preko 5 mostova, savlađujući visinksu razliku od 300 m na ukupnoj razdaljini od samo 15,440 m, sve uz prizore koji oduzimaju dah.

Za vreme vožnje imaćemo priliku sa nekog od pet vidikovaca uživamo u lepotama prirode ovoga kraja i napravimo fotografije za naše albume sećanja… Posle spektakularne vožnje vozom, odlazak do Mećavnika i gde razgledamo drveni grad našeg čuvenog filmskog režisera Emira Kusturice. Slobodno vreme za ručak. Polazak ka Beogradu. Predah ćemo napraviti u Ovčar banji. Pauza za kafu i zatim nastavak puta ka Beogradu i Novom Sadu gde stižemo u kasnim večernjim satima.

* U koliko dođe do promene polaska voza, u tom slučaju prvo posećujemo Mećavnik a ručak može biti u restoranu na stanici Mokra gora ili u Ovčar banji.

Cena aranžmana: 6290 din

Deca: 5590 din

Uključeno u cenu

 • Prevoz mini autobusom turističke klase do 30 sedišta
 • Smeštaj u hotelu Andrićev konak 3* u Višegradu ili prenoćištu u Andrić gradu u 1/2 i 1/3 sobama na bazi polupansiona (doručak, večera)
 • Licencirani turistički vodič tokom trajanja ture i lokalni vodič u Andrić gradu
 • Organizacioni troškovi agencije

Nije uključeno u cenu

 • Ručak u restoranu Vodeničar – meni po izboru, obavezna prijava unapred u agenciji, plaćanje na licu mesta (od 700 din)
 • Ulaznica za Potpećku pećinu (240 din odrasli, 170 din deca)
 • Karta za vožnju Šarganskom osmicom (900 din po osobi – obavezne uplate u agenciji prilikom uplate aranžmana).
 • Ulaznica za Mećavnik (250 din po osobi – obavezne uplate u agenciji prilikom uplate aranžmana
 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje tokom trajanja putovanja (izdaje se u agenciji):
  Oko 100 rsd za osobe do 18 godina, oko 142, 00 rsd za osobe od 18 do 70 godina, oko 420, 00 rsd za osobe od 70 do 86 godina.
  Preporuka agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja
 • Individualni troškovi putnika

Napomena

Link za rezervisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com. Ovaj program se realizuje za minimum 25, a maksimum 30 osoba. Manji broj putnika omogućava bržu pokretljivost grupe i veću posvećenost ka klijentima koji su tako u fokusu pažnje našeg vodiča. Poklonjeno poverenje uzvraćamo većom pažnjom i brigom za Vašu udobnost i Vaša interesovanja. Za građane Srbije za prelazak preko granice potrebno je poneti važeću ličnu kartu ili pasoš.

Napomena za prevoz

Doplata za polazak iz Novog Sada je 850 dinara.

Plaćanje

Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.