Magelan turistička agencija Novi SadMagelan turistička agencija Novi Sad
Forgot password?

Poseta Solunu i Kajmakčalanu

 • poseta solunu i kajmakčalanu
 • poseta solunu i kajmakčalanu

100 GODINA PROBOJA SOLUNSKOG FRONTA 1918-2018

POSETA SOLUNU I KAJMAKČALANU

14-16.09.2018.

Povodom 100 godina proboja Solunskog fronta, pođite sa nama da obiđemo mesta slavnih bitaka i groblja srpskih ratnika.

1. dan – petak, 14.09.2018.

Polazak iz Novog Sada u 19:30h sa parkinga Hotela Sajam. Vožnja do Beograda I polazak ispred šoping centra Jumbo Super Vero u 21h. Zadržaćemo se usput u Paraćinu, Nišu i Vranju kako bismo pokupili ostatak putnika (polazak sa benzinskih stanica na autoputu, ne ulazi se u gradove). Noćno putovanje.

2. dan – subota, 15.09.2018.

Ujutru oko 7h stižemo u mesto Udovo, južni deo Vardarske Makedonije, nedaleko od Đevđelije. Na ovom mesut ćemo posetiti jednu od spomen-kosturnica iz Velikog rata, posvećenu žrtvama Valdanovskog pokolja 1915. godine. Odlazak u mesto Polikastro uz grčko makedonsku granicu gde ćemo posetiti spomenik Nikoli Pašiću, videti groblje britanskih vojnika iz Prvog svetskog rata i posetiti spomenik na uzvišenju na kojem su svoje živote u Prvom svetskom ratu ostavili vojnici iz Britanije, Grčke, Srbije, Francuske i Italije, koji su 15. septembra 1918. godine probili Solunski front. Na ovom mestu ćemo položiti venac, održati parastos i zapaliti sveće, te održati istorijski čas. Nastavljamo put Soluna, gde ćemo posewtiti Zejtinlik, jedno od najvećih sprskih vojničkih groblja van granica Srbije. Na ovom fascinanstnom mestu imaćemo prilike da se upoznamo sa čuvarem, vremešnim i legendarnim čika  Đorđem Mihajlovićem i od njega čuti priče o tomoe kako je Zejtinlik nastao i mnoge zanimljivosti. Nakon posete ovom čuvenom mestu, sledi pešačka tura kroz uličice Soluna i otkrivanje interesatnih skrivenih mesta ovog grada. Otkrićemo male lokalne pijace i delove grada u kojima lokalne zanatlije i danas izrađuju nakit, kožne, bakarne i bronzane proizvode na tradicionalan način. Bićete iznenađeni koliko zanimanja iz prošlosti se još uvek čuvaju u ovom facinantnom gradu. Noćenje u mestu Agias Atanasios, u unutrašnjosti Grčke na bazi noćenja sa doručkom.

3. dan – nedelja, 16.09.2018.

Rano ujutru krećemo za Kajmakčalan. Popećemo se do spomen kosturnice koju je Kralj Aleksandar I Karađorđević sazidao za svoje divjunake, a gde se nalazi srce velikog prijatelja Srba- dr Rudolfa Arčibalda Rajsa. Na ovom mestu, održaćemo istorijski čas i recitacije na temu Velikog rata. Oko 14h krenućemo put Srbije. Sa usputnim zadržavanjima, dolazak u Novi Sad se predviđa oko ponoći.

NA OVOM PUTOVANJU STROGO JE ZABRANJENO NOŠENJE POLITIČKIH I NAVIJAČKIH OBELEŽJA (zastave, majice, parole, bedževi, kačketi, transparenti i sl.) KAO I ALKOHOLIZAM.

Dozvoljeno je nošenje srpskih nacionalnih obeležja.

Cena putovanja po osobi: 7950 RSD

*DINARSKI DEO U IZNOSU OD 5000 RSD SE PLAĆA PRE PUTA DOK SE DEVIZNI DEO U IZNOSU OD 25€ PLAĆA VODIČU NA LICU MESTA.

U cenu putovanja je uračunato:

 • Prevoz turističkim autobusom po programu i itinereru
 • Smeštaj u mestu Agias Atanasios na bazi noćenja sa doručkom
 • Pratnja i usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizovanja putovanja

 

U cenu nije uračunato:

 • Individualni troškovi
 • Prevoz do Kosturnice – 6€
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 13€
 • Ostali obroci
 • Putno osiguranje 286 din
 • Sve što nije navedeno u programu