Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Magična istočna Srbija – 2 dana

15% Discount

Na ovom čudesnom putovanju otkrivamo poznatu i nepoznatu Istočnu Srbiju, divimo se njenim lepotama i kulturnim nasleđem, otkrivamo ličnosti koje su je obeležile, uživamo u vlaškim i srpskim specijalitetima i odličnim vinima Timočke krajine.

Prvi dan

Polazak iz Novog Sada u 07:00h ispred Hotela Sajam. Polazak iz Beograda u 08:30h. Prvo stajanje na ovom našem putovanju po Srbiji pravimo u neobičnim Moravskim konacima. Nastavak vožnje do Gamzigradske banje i obilazak postrojenja hidroelektrane Gamzigrad 1909.g., konstruisane od strane Đorđa Stanojevića, sledeći Tesline patente i projekte. Nastavak putovanja do arheološkog nalazišta Felix Romuliana koja se od 2007.g. nalazi na UNESCO listi kulturne baštine sveta. Nekadašnje rimsko utvrđenje, palata i memorijalni kompleks je podigao jedan od 17 rimskih imepatora rođenih na teritoriji današnje Srbije – Kaius Valerije Galerie Maksimilijan. Saznajmo sve Galerijevom ediktu i drugo o ovom vladaru, prethodniku cara Konstantina. Odlazak zatim do Zaječara.  Obilazak Narodnog muzeja, turske vodinice, spomenika Nikoli Pašiću i drugim spomenicima iz prošlosti ovog kraja. Odlazak do Negotina, smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

Drugi dan

Doručak u 8 h. Obilazak znamenitosti grada: rodna kuća Stevana Mokranjca – kuća najvećeg srpskog kompozitora iz sredine XIX veka, Konak kneza Todorčeta, izgrađenog sredinom XIX veka – najstarija varoške kuće u Negotinu, a danas muzej Hajduk Veljka. Posetićemo i spomen sobu Đorđa Stanojeviča, rođenog Negotinca, savremenika i velikog prijatelja Nikole Tesle. Stanojević je bio profesor, rektor Beogradskog univerziteta, pionir elektrifikacije u Srbiji. Nastavak vožnje ka Rajačkim pimnicama – neobično naselje kuća od tesanog kamena povezanih ulicama, sokacima i trgovima, sagraćenih u 18. veku samo za njegovo veličanstvo VINO! Degustacija vina, zabava i druženje uz muziku. (Tokom šetnje kroz pimnice posetićemo i neobično groblje u ovom selu). Polazak iz Pimnica oko 15 h da bismo oko dva sata kasnije stigli do Majdanpeka. Poseta Rajkovoj pećini, najvećoj pećini u Srbiji koja je dostupna turistima u našoj zemlji. Hajduk Rajko je kažu u ovoj pećini negde skrivao blago koje je otimao od Turaka. Proći ćemo oba „horizonta“, i suvi i rečni (ovde izvire zlatonosna reka Pek). Na polasku, napravićemo kratak foto-stop kod otvorenog okna rudnika zlata u Majdanpeku a zatim nastaviti put preko Homoljskih planina, Kučeva do Beograda. Dolazak u Beograd i Novi Sad u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

Cena aranžmana  redovna: 8490 din

PROMOTIVNA CENA: 5790 din*

Uključeno u cenu

 • Prevoz autobusom turističke klase po programu
 • Smeštaj u Negotinu u dvokrevetnim sobama sobi na bazi noćenja sa doručkom
 • Licencirani turistički vodič tokom trajanja ture
 • Organizacioni troškovi agencije

Nije uključeno u cenu

 • Ručak u Rajačkim pimnicama (1200 din – ručak i vino u neograničenim količinama)
 • Ručak u Gamzigradskoj banji
 • Ulaznice u Negotinu 300
 • Ulaznice u Zaječaru 400
 • Ulaznice za Rajkovu pećinu 250
 • Degustacija u vinariji Matalj 500 dinara (5 vina)
 • Večera u Negotinu
 • Ostali troškovi koji nisu predvidjeni programom (Individualni troškovi putnika)

Napomena

Link za rezervisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com.  Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni: 25 osoba.

 Plaćanje

Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50%, a ostatak na čekove u ratama po dogovoru. Doplata za polazak iz Novog Sada 700 din. Polasci iz Novog Sada će se realizovati tokom jula i avgusta. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo otkaza ovog programa najmanje 3 dana pre putovanja. Organizator putovanja Magelan Travel. Licenca OTP 25/15. Uz izlet važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan Travel i YUTA.