Magelan turistička agencija Novi SadMagelan turistička agencija Novi Sad
Forgot password?

Fruškogorska vinska tura – Sever

15% Discount

Polazak iz Novog sada sa parkinga kod hotela Sajam u 09:00.

Odlazak u manastir Rakovac, danas aktivan ženski manastir. Kao i kod drugih fruškogorskih manastira nastanak mu je, makar i posredno, vezan za sremske Brankoviće. U prvim decenijama XVIII veka u manastiru je postojao veoma aktivan prepisivački centar, pa je u njemu prepisan i Dušanov zakonik, a 1714. godine je dovršen čuveni rakovački rukopisni Srbljak u kojem su sabrane sve pohvalne pesme Srbima vladarima – svetiteljima.

U manastiru se nekada proizvodilo vino a anhimandrit Prokopije Bolić je još 1816.g. u svom vinogradarskom priručniku „Soveršen vinodelac“ izdvojio Rakovac kao „krov svih brda vinogradarskih u Fruškoj“. Manastirska crkva je posvećena Sv. Kozmi i Damjanu i bila je jedna od najlepših kod nas podignutih crkava u 16.veku. U svojoj istoriji više puta stradao a poslednji put u velikom požaru 2005.g. kada su stradali manastirski konaci, sva manastirska dokumentacija, bogoslužbene knjige, odežde decenijama čuvane kao suvo zlato, nameštaj, posuđe, garderoba. „Sve što je bilo srce Rakovca“.

Polazak u Banoštor –Odlazak u vinariju „Bononia“, porodice Šijački, sa dugom tradicijom prizvodnje vina (pradeda, deda, otac i kćer), koji sa ponosom nose oznaku zaštićenog geografskog porekla. Proizvode oko 55.000 litara vina sa 7 ha vinograda na obroncima Fruške gore, gde se prepliću redovi italijanskog rizlinga, župljanke, šardonea, merloa, frankovke, kaberne sovinjona i muskat hamburga.

Odlazak potom do porodične vinarije Stojković. Obilazak lepo uređenog domaćinstva sa za goste pripremljenim etno sobama i podrum iz 1912.g. Ova porodica poseduje vinograde na oko 2,5 ha. Od belih sorti uzgajaju Italijanski rizlink i Šardone a od crvenih Jabarnet suvinjon, Vranac, Rose od slankamenke i Hamburga. Proizvode i čuveni fruškogorski bermet.

Odlazak potom do jedne od najpoznatijih čardi na Dunavu. Slobodno vreme za ručak. U povratku obilazak jedne nove vinarije „Salaxia“ vlasnika Saleta Tadića, koja se opredelila za proizvodnju do 200,000 litara vina godišnje, zasad od 10 ha vinograda i saradnju sa kooperantima koji imaju zasade od 3-15 ha vinograda. Ovde ćemo imati priliku da degustiramo neke neobične kupaže vina kombinujući ih sa još neobičnijim specijalitetima. Prijatan ambijenti i ljubazne domaćine napustićemo oko 18 h (a možda i kasnije, zavisi od vina :)).

Povratak u predvečerje za Novi Sad i Beograd.

Cena: 2.350 RSD

Aktivnosti

  • Obići ćete manastir Rakovac
  • Posetićete vinariju „Bononia“
  • Posetićete vinariju Stojković
  • Posetićete vinariju „Salaxia“

Uključeno u cenu

  • Prevoz turističkim autobusom prema programu
  • Usluge licenciranog vodiča tokom trajanja ture
  • Degustacije vina u sve tri vinarije
  • Troškovi organizacije putovanja

Nije uključeno u cenu

  • Ručak
  • Ostale usluge koje nisu predviđene programom

Datumi polazaka:

13.02.2017; 19.03.2017.; 09.04.2017.; 21.05.2017.; 10.06.2017.; 15.07.2017.; 13.08.2017.; 16.09.2017.; 15.10.2017.

Napomena

Link za rezevisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com. U napomeni obavezno upišite promotivni kod 15%FEB! Redovna cena programa od 3900 din, uključuje i ručak u jednoj od vinarija, sa tamburašima.

Plaćanje

Promotivna cena važi isključivo za uplate do 10 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.