Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Bajina Bašta, Tara i krstarenje rekom Drinom do Višegrada – 2 dana

Krstarenje Drinom, Tara, Bajina Bašta – Pođite sa nama na dvodnevni izlet i doživite sve čari Zapadne Srbije, Nacionalnog parka Tara i obale Drine. Popnite se na Banjsku Stenu i uživajte u predivnom pogledu, provozajte se kanjonom Drine od čarobnog Perućca do čuvenog Andrićevog Višegrada

Aktivnosti:

Poseta etno selu Sunčana reka (pauza)
Poseta Banjskoj steni
Vožnja brodićem od Perućca do Višegrada
Poseta Andrićgradu i Višegradu

Opis ture:

1.DAN

Polazak iz Novog Sada u 07h na parkingu kod Hotela Sajam, a polazak iz Beograd u 08:30h. Putovanje preko Rume do Banje Koviljače. Pauza za kafu u Etno selu „Sunčana reka“ , koja se prostire na obali najlepše srpske reke Drine, ispod istorijske planine Gučevo. Nastavak putovanja duž obale Drine do Nacionalnog parka Tare, gde ćemo se popeti na vidikovac Banjska stena, sa kojeg se pruža predivan pogled na veštačko jezero Perućac, kanjon reke Drine i područje Osvata u BiH. Dolazak u hotel ili vilu Drina u Bajinoj Bašti. Smeštaj i večera. Noćenje.

2.DAN

Nakon doručka sledi odlazak do turističkog naselja Perućac, na desnoj obali Drine, gde ćemo imati prilike da vidimo hidrocentralu od koje počinje Drinsko jezero, dugačko 54 km i čiji se veličanstveni kanjoj prostire do Višegrada. Sledi vožnja brodićem upravo do ovog divnog gradića. Kanjon Drine je jedan od najdubljih kanjona u svetu (na pojedinim mestima i do 1000 m). Već posle pola sata plovidbe ulazite u predeo koji krasi zelena boja vode i šumom obrasle litice koje spajaju vodu sa nebom. Po dolasku u Višegrad, sledi šetnja Andrićgradom i pauza za ručak u restoranu sa kojeg se pruža divan pogled na čuveni most preko Drine, koji je Mehmed-paša Sokolović podigao 1571.godine. Povratak brodićem u Perućac. Autobusom nastavljamo putovanje. Povratak u Beograd i Novi Sad u kasnim večernjim časovima.

Cena: 9.450 RSD

Cena za decu: 8.950 RSD

Lokacije polazaka:

Beograd/Belgrade
Novi Sad

Vreme polaska:

07h NS, 08:30h BG

Uslovi besplatnog otkazivanja

Besplatan otkaz moguć do 7 dana pre putovanja. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova agencija zadržava pravo otkaza izleta plovidbe Drinom najkasnije 2 dana pre početka putovanja.

Jezici vodiča

srpski / English

Napomene za prevoz

Program se realizuje vozilima do 30 sedišta. Odrasli državljani Republike Srbije mogu ploviti Drinom sa važećom ličnom kartom ili pasošem, a deca moraju posedovati pasoš i saglasnost roditelja ukoliko ne plove sa oba roditelja.

Napomena za smeštaj

Smeštaj u Vili Drina ili Hotelu Drina u Bajinoj Bašti u standardnim dvokrevenim soba. DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 1800 RSD

Uključeno u cenu

Prevoz turističkim autobusom visoke klase prema programu i itinereru
Licencirani turistički vodič
Smeštaj u standardnim dvokrevetnim soba u Vili Drina ili Hotelu Drina u Bajinoj Bašti na bazi noćenja sa doručkom

Krstarenje od Perućca do Viešgrada
Ekološka taksa za Nacionalni park Tara
Troškovi organizacije izleta

Nije uključeno u cenu

Večera u hotelu – 700 po osobi – doplata za polupansion, uplaćuje se prilikom prijave u agenciji
Ručak drugi dan u restoranu u Višegradu – oko 900 RSD po osobi
Piće tokom obroka
Individualni troškovi

Napomene za benefite

Zbog uslova plovidbe predviđeno vreme dolazaka može varirati do 30 minuta. Ovaj program se realizuje za minimum 25 a maksimum 30 osoba. Manji broj putnika omogućava bržu pokretljivost grupe i veću posvećenost ka klijentima koji su tako u fokusu pažnje našeg vodiča. Poklonjeno poverenje uzvraćamo većom pažnjom i brigom za Vašu udobnost i Vaša interesovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA.

Uslovi za plaćanje

Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 30% avansa od ukupnog iznosa, dok je ostatak moguće uplatiti najkasnije 3 dana pred početak putovanja.