Nea Vrasna

Ovaj mali gradić u Grčkoj nalazi se u regiji Sveti Đorđe. Udaljen je oko 80 kilometara od Soluna, a samo 500 metara od grada Asprovalta koji je najveće mesto ove regije. Na samo 1 kilometar nalaze se mesto Vrasna Paralia, tako da se može slobodno reći da je ovo jedna spojena celina.Kuriozitet ovog mesta jeste njena obala, kristalno čiste vode mora, koja je godinama nagrađivana plavom zastavicom za kvalitet i čistoću plaže i mora.

Sve u ovom malom turističkom mestu posvećeno je opuštanju: kafići, restorani, taverne, pa zbog toga Vrasna i nosi epitet idealnog mesta za porodični odmor. Ovde nema noćnih klubova niti velike buke, tako da, ukoliko želite malo noćnog života morate otići u Asprovaltu. Peščana obala Nea Vrasne i Vrasne uopšte je takva da je ovde more plitko, što je čini idealnom za decu. Ovo je najduža peščana plaža i u Grčkoj i u Evropi – čitavih 13 kilometara.

Nea Vrasna

Stavros

Stavros se nalazi u zalivu Strimonikos, u regiji Sveti Đorđe, a na svega 70 kilometara do Soluna.

Ovaj šarmantni gradić nalazi se u vrlo lepom malom zalivu, sa brdom u zaleđu što svakom posetiocu ostavlja neponovljiv utisak.

Mesto je prevashodno za porodičan odmor sa decom, zbog lepe plaže, ali ni mlađim gostima ovde neće biti dosadno jer postoje i klubovi i vrlo lepi barovi, kao i kafići na plaži. Takođe, Stavros je dobro snabdeven prodavnicama, suvenirnicama, radnjama, tavernama, pa ovde možete naći sve što Vam je potrebno.

Plaža u Stavrosu

Plaža u Stavrosu je vrlo lepa, peskovita, zlatno – žute boje, i opremljena je ležaljkama i suncobranima brojnih kafića na obali, gde se u toplim letnjim danima možete rashladiti.

Ukoliko ne volite življi provod, ovde takođe možete provesti lepo veče u nekoj od taverni uz vrlo ukusne domaće specijalitete, uživati u kvalitetnom domaćem vinu i opustiti se uz zvuk sirtakija…

Stavros