Ako želite da na svom sajtu imate Magelanovu ponudu izleta ali da ne  morate da stalno ažurirate izmene programa, datume, cene, … nudimo vam mogućnost prodaje kroz affiliate partnerstvo.
Ovaj tip partnerstva omogućava platforma SerbianAdventures (kojoj je baza BOS softver za online rezervisanje) preko koje i mi prodajemo naše ture.
Kada se registrujete kao affiliate partner ove platforme, dobijate mogućnost da na više načina ostvarite proviziju od tura.

  1. Postavite na horizontalni pretraživač tura na naslovoj stranici svog sajta ili nekoj drugoj stranici
  2. Na nekoj drugoj stranici postavite vertikalni pretraživač sa unapređenom pretragom – po više različitih parametara koji će se prikazivati sa leve strane i u središnjem delu biće prikaz  nekih tura. Sa desne strane ostaje vaš side bar (onako kako vi to već imate na ostalim stranicama vašeg sajta ili kako definišete). Mi savetujemo da svakako u tom delu imate i neki baner ili llink koji bi vodio ka vašoj stranici za upit za grupna putovanja.
  3. Promocija linkova tura
  4. Promovisanje tura na destinacijama

U prva dva slučaja klijent ne odlazi sa vašeg sajta, i sve vreme je vaša adesa u url-u. To je tzv. iframe.

SA softver „pamti“ odakle je neko došao i gledao programe iz SA baze do 90 dana. Na primer: neko je na vašem sajtu pretraživao i gledao ture i ušao u neki program. softver će „upamtiti“ odakle je taj neko prvi pu došao, i ako taj neko ne uradi odmah rezervaciju već tek za dva meseca, provizija će se pripisati onom sajtu sa kog je taj klijent prvi put gledao programe iz SA sistema.

Dizajn pretraživača možete usklađivati sa dizajnom vašeg sajta.

Da li to utiče na vaš bolji SEO? Ne. Vaš SEO neće zbog ovoga biti ni bolji niti gori.

Šta se dešava sa rezervacijama:

Klijent je dakle na vašem sajtu sve vreme procesa rezervacije do samog kraja. Na samom kraju, kada završi rezervisanje, dobiće poruku „Hvala za rezervaciju. Organizator putovanja će vam se uskoro javiti“. Dakle, rezervacija se automatski prosleđuje organizatoru i dalje je preuzima organizator. Organiaztor u našem sistemu ima uvid ko je affiliate partner odnosno preko čijeg sajta je stigla rezervacija. Vi kao affiliate partner možete pratiti u SA sistemu pratiti status rezervacija, pošto vam se za realizovane rezervacije odobrava provizija (od 7% za jednodnevne  i vikend programe do 10% za programe koji imaju više od 2 noći.

Promovisanje linkova tura

U SA sistemu možete preuzeti pojedinačne linkove od tura koje želite promovisati i te linkove objavljivati na: društvenim mrežama, mail news-u koji šaljete kliejntima, svom sajtu ili blogu u okviru nekih tekstova i sl. Ako klijent uradi rezervaciju preko tog linka, vama se takođe pripisuje provizija.

Pravni status

Na SerbianAdventures sajtu se ne vidi ko su organizatori tura. SerbianAdventures nije prodavac već samo promoter i posrednici su u ovakvom slučaju samo promoteri tura (ne nastupaju u ime i za račun organizatora). Klijentima ugovore o putovanju i račune šalju organizatori putovanja i stoga posrednik u ovoj priči nema klasičnu posredničku ulogu. Affiliate partnerima proviziju isplaćuje SerbianAdventures a ne organizatori! Provizija se isplaćuje na ime marketinške promocije (iako se obračunava na osnovu vrednosti rezervisanog aranžmana). Provizije se isplaćuju samo za realizovana putovanja. Posrednik dobija svoj login i password i može pratiti statuse rezervacija. Minimalni iznos za isplatu provizije je 10.000 din. Obračuni se rade na mesečnom nivou. Ako je iznos na mesečnom nivou manji od 10.000 islata se prolongira do prikupljenih 10.000 din.

Osim Magelanovih programa, na svom sajtu možete imati kompletnu ponudu iz SA sistema ili birati programe po organizatoru ili destinacijama.

Magelanova pomoć za vaš marketing

Ukoliko se odlučite za promociju naših programa kao affialite partner, u tom slučaju vam šaljemo povremeno mail newsove sa ponudom naših tura i već kreiranim vašim affiliate linkovima. Vaše bi bilo samo da taj news preuzmete u vaš Mailchimp nalog i prosledite na vaše mailing liste. Na raspolaganju smo da vam damo tehničku podršku u tome ako tome niste vični.

Prijavljivanje za affiliate partnerstvo radi se preko ovog linka https://www.serbianadventures.com/sr/afp

Ukoliko ipak želite da naše programe prodajete na „klasičan“ način, provizija je 10% za sve programe. Programe, ugovor o saradnji i ostala dokumenta možete preuzeti na ovom linku.