Turisti se najčešće odlučuju za Solunsku regiju, zbog besprekorne čistoće mora i zato što je bistro. Ova regija turistima nudi sve ono što im je potrebno tokom letovanja, predivne plaže, mnogobrojne sportske sadržaje, dečija igrališta i razne turističke sadržaje posvećene porodicama sa decom.

Zbog čistoće mora i njegove bistrine, obala ove regije je označena sa plavom zastavicom koju dodeljuje EU. Plaže duž Solunske regije su dugačke i peščane, a čistoća mora garantuje gostima bezbedno kupanje. Ova destinacija je i najčešća turistima iz Srbije, kako zbog blizine, tako i zbog predivnih plaža i mesta te ljubaznih domaćina sa kojima možete razgovarati na srpskom.

U ovoj regiji ima veliki broj kafića, diskoteka, restorana i taverni, koje se prostiru dužinom cele obale, koji nude gostima kvalitetne Grčke specijalitete pripremljene od sveže ribe i morskih plodova, izuzetno kvalitetna vina i naravno odličan provod u večernjim satima.

solunSolun (Thessaloniki)-Ovaj prelepi grad je drugi po veličini u Grčkoj i najveći grad regije koja se zove Centralna Makedonija. Solun je osnovao kralj Kasandar 315 godina p.n.e. a smatra se da je sadašnje ime dobio po kraljevoj ženi Tesaloniki (Tessaloniki). Prepoznatljivi simboli grada su Aristotelov trg, Bela Kula, predivno šetalište, crkva Svetog Dimitrija, Solunska luka, Galerijev slavoluk i veliki broj muzeja i istorijskih nalazišta. Često kažu, ako želite upoznati dušu bilo kog grada, trebate prvo otići na pijacu. Možemo reći da je to zaista istina, jer doći u Solun, a ne otići na pijacu… Danas je ovo moderan grad od blizu milion stanovnika, ali je u isto vreme sačuvao svoju dugu i bogatu istoriju. U samom Solunu i njegovoj blizini nema plaža, ali kada krenete ka Kasandri, koja se nalazi na prvom prstu Halkidikija, stižete do nekoliko letovališta koja imaju predivne plaže i kristalno čisto more.

Agia Triada-ovo je na neki način pregrađe Soluna i u suštini selo smešteno blizu obale. Zbog uređenosti plaža i čistog mora, plaža ovog mesta je nagrađena plavom zastavicom Eu. Agia Triada je smeštena na dugoj peščanoj plaži do koje možete doći i gradskom linijom 84, koja redovno vozi iz Soluna i nazad. Uz samo šetalište ovog mesta, smešten je veliki broj kafića, restorana i taverni, a jedna od najpopularnijih taverni je Andreas. U tavernama ovog mesta, goste uslužuju sa vrhunskim ribljim specijalitetima i poznatim specijalitetima Grčke kuhinje.
Perea-Ovo je veliko mesto u Solunskom zalivu, nedaleko od Soluna i u blizini aerodroma. Ovaj grad istovremeno deli plažu sa Agia Triadom.
nea kalikratiaNea Kalikratija (Nea Kalikratia)-Na samo 40 kilometara od Soluna, smešteno je ovo malo turističko mesto. Okruženo je velikim brojem vinograda i maslinjaka, ima izuzetno dugu peščanu plažu sa plitkim morem. U blizini grada, prostire se plaža Mikoniatika-Geoponika dužine 1 kilometar. Mesto ima malu luku, megamarkete, prodavnice, suvenirnice, kafiće, poslastičarnice, restorane, picerije, dom zdravlja i novoizgrađenu bolnicu. U blizini ovog mesta se nalazi zabavni park na vodi, koji svim generacijama nudi sjajnu zabavu.
Asprovalta-Najveće naselje u Strimoniko zalivu je Asprovalta, a izgradnjom novog autoputa smanjio se broj vozila, što jednom turističkom mestu izuzetno odgovara. Glavna ulica koja prolazi kroz grad je u suštini stara magistrala duž koje je smešten veliki broj prodavnica, butika, suvenirnica, restorana, taverni, pekara, benzinskih pumpi i banaka. Na izuzetno lepom i uređenom šetalištu, nalazi se najveći broj ugostiteljskih objekata. Šetalištem dominiraju prelepe fontane, trgovi kao i mali trg na kome je crkva. Šetalište koje je dugo čak nekoliko kilometara, povezuje grad Asprovaltu sa izuzetno popularnom Nea Vrasnom. Apartmani za izdavanje su smešteni iznad i ispod glavnog puta, a traženiji su naravno apartmani ispod puta. U večernjim satima na šetalište izađe zaista veliki broj turista, a najviše iz Srbije i Bugarske.
Olimpijada (Olympiada)-ovo mesto je od Soluna udaljeno oko 100 kilometara i prirodna je luka zaliva Strimonikos. U zaleđu se nalaze bukove i borove šume, kao i planine Stratonikos i Holomontas. Planina Skouries je najpoznatija i to po svojim izvorima pitke vode. Sa vrha Mount Pangaleon se pruža fenomenalan pogled na okolinu i sam zaliv. Mesto je ime dobilo po epirskoj princezi Olimpiji, inače majci Aleksandra Velikog. Zanimljivo je da se na planini Holomontas nalaze nalazišta zlata i srebra. Zbog svoje zaista čarobne lepote, naselje je zaštićeno kao oblast posebne prirodne lepote. Plaža sa peskom izuzetne finoće ima oblik srpa, a ulaz u more je postepen.
nea plagiaNea Plagija (Nea Plagia)-Ovo izuzetno zanimljivo mesto se nalazi na samo 50 kilometara od Soluna. Mesto je povezno redovnom autobuskom linijom iz Soluna. Posebno lepo uređeno šetalište ima veliki broj palmi i pravu oazu zelenila. Dužinom samog šetališta možete obići lepo uređene bašte, parkove, fontane, dečija igrališta, poslastičarnice, kafiće, restorane, picerije i taverne. Dok su u centru smešteni marketi, prodavnice, piljarnice, pekare i naravno suvenirnice. Sa svojim prirodnim hladom, izuzetno peskovita i čista plaža, ulazi čak i do 100 metara duboko u more. Greben koji se nalazi na udaljenosti 50 metara od obale, more čini izuzetno mirnim.  Zbog toga što ima peskovitu plažu i mirno more, ova destinacija je idealna za porodice sa decom.
Nea Flogita-Na samo 50 kilometara od Soluna, smešteno je predivno mesto Nea Flogita. Mesto ima prelep pogled na planinu Olimp, predivne zalaske sunca i ima jednu od najlepših plaža u Grčkoj. Ima prelep park sa fontanama, parkovima za decu i brojne taverne. Poslednjih godina postaje pravo mondensko mesto, koje se može pohvaliti velikim brojem mesta za izlaske i zabavu. U daljini se može videti grad Solun, a samo mesto ima izuzetno očuvanu prirodu. Nea Flogita ima sve što turisti treba, a to znači: prodavnice, markete, pijace, radnje, ekskluzivne zlatare i prodavnice, poštu, apoteke, ambulantu, pekare, vile, kafiće, restorane, tradicionalne taverne i rent-a-car agencije.
Nea Mudanje (Nea Moudania)-Sve do 1923. godine ovo je bilo malo skromno ribarsko selo. Tada ga neseljavaju izbeglice iz Male Azije i za kratko vreme pretvaraju u turističko letovalište sa odličnim sadržajima i ozbiljnu trgovačku luku. U današnje vreme je ovo moderan grad udaljen od Soluna 62 kilometra sa jednom od najznačajnijih luka u ovoj regiji. Ponos ovog grada je amfiteatar, koji je izgrađen na otvorenom prostoru. Tokom letnjih meseci u amfiteatru se organizuju brojni koncerti. Gradić je smešten odmah ispod bazilike Panagia Korifini, a odmah kraj mora je smešten veliki broj barova, restorana i taverni. I još da napomenemo da je mesto Nea Mudanje okruženo četinarskim šumama sa čarobnim mirisom i velikim maslinjacima, tako da sve ovo vašoj porodici garantuje bezbrižno i zabavno letovanje.
nea potideaNea Potidea-Ovo mesto ima uređeno šetalište, puno kafića i taverni, koje nude sjajnu zabavu tokom vašeg letovanja. Udaljena je 6 kilometara od Nea Mudanje i na samo 68 kilometara od Soluna od koga stižete autoputem za samo pola sata. Ovo simpatično mestašce iako malo, gostima nudi zaista odlične mogućnosti tokom boravka. Još da napomenemo da je poznati akvapark od ovog mesta udaljen samo 60 kilometara, a poznati tržni centar Mediteran Cosmos 63 kilometra. Odlična lokacija ovog mesta omogućava izuzetno lak pristup atraktivnim divljim plažama Sitonije i uređenim plažama Kasandre.
Dionisos-Dionisos ima predivno šetalište sa palmama i ima predivnu dugu peščanu plažu. Ako ste za miran porodični odmor na moru bez buke i velikog broja turista na plaži, ova destanicije je najbolji izbor za vas. Mesto je pre svega prilagođen porodicama koje na letovanje dolaze sa svojom decom. U centru grada je smešten ograđeni prostor sa odabranim sadržajima za decu, a ima sve potrebne turističke sadržaje za potrebe svojih gostiju.
Vrasna plaža (Vrasna beach)-Ova plaža je već dugi niz godina, redovno nagrađivana plavom zastavicom EU. Interesantno je da na plaži nema velikih gužvi, a i samo mesto je dosta mirno bez uobičajenih gužvi i glasne muzike, koje ima u poznatim letovalištima. More je na ovoj plaži čisto i bistro te se kaže da u vodi možete izbrojati sve prste na nogama. Morska voda može biti zamućena samo ponekad u večernjim satima i ako je nevreme. Na ovoj plaži možete povremeno videti i predivan ples delfina, koji se igraju u blizini plaže. Duž cele plaže barovi i kafići svojim gostima obezbeđuju besplatan wi-fi.
nea vrasnaNea Vrasna-Izuzetno poznato i popularno mesto kod turista iz Srbije, Nea Vrasna je prelepo turističko mesto, udaljeno od Soluna 80 kilometara. Pripada regiji Sveti Đorđe, izuzetno je dobro uređeno i ima sve potrebne sadržaje, koji garantuju kvalitetno letovanje. Poseduje peščanu plažu, koju od samog mesta deli dugačko prelepo šetalište. Tipično Grčko turističko selo ima kafiće, barove na plaži, restorane, taverne i picerije. Izuzetno duga i to kilometrima peščana plaža, spaja Nea Vrasnu sa Asprovaltom. Plaža je izuzetno široka i pre svega čista i uredna. U mestu ima puno uređenih igrališta za decu, što naravno odgovara porodicama, koje su na letovanje došle sa decom. Predlažemo vam da nabavku svakodnevnih potrepština, obavljate u tržnim centrima poput Lidla koji je u blizini.
Ofrinio-Izuzetno malo turističko mesto Ofrionio, ima samo 100 stalnih stanovnika. Poseduje predivnu peščanu plažu dužine 3 kilometra, a od Asprovalte je udaljeno približno 28 kilometara. Iako izuzetno malo, Ofrionio ima kafiće, restorane, pekare, vile, hotele, što znači sve potrebne sadržaje za letovanje.
Olimpija (Olympia)-Ovo je sad moderno selo koje je prepuno suvenirnica i prodavnica. Ovde se spajaju u jedno činjenice i mitovi, jer su upravo na ovom mestu, održane prve olimpijske igre na svetu. I dok stojite na ovom istorijskom mestu, sigurno razmišljate o njegovom vekovnom uticaju na ceo svet. Svake 4 godine ovde se pali olimpijski plamen, koji obiđe ceo svet pred početak narednih olimpijskih igara.
Stageira-Ovo je nekada bio starogrčki grad, a najpoznatiji po tome, što se u njemu rodio Aristotel.