grčka avionom

Grčka avionom!!!

Veliki izbor destinacija u Grčkoj za Vaš savršen odmor!!!

Grčka, službeno helenska republika  je država u jugoistočnoj Evropi, smeštena na južnom kraju balkanskog poluostrva. Graniči se sa Bugarskom, Republikom Makedonijom i Albanijom na severu i Turskom na istoku. Egejsko more leži istočno od grčkog kopna (odnosno južno od grčke periferije Istočna Makedonija i Trakija), dok se Jonsko more nalazi na zapadu. Oba mora su deo istočnog mediteranskog bazena, te imaju brojna ostrva.

Sadrži baštinu klasične Grčke, vizantskog carstva te skoro četiri veka otomanske vlasti. Smatra se kolevkom zapadne civilizacije i rodnim mestom demokratije, zapadne filozofije, olimpijskih igara, zapadne književnosti, političkih nauka, najvažnijih naučnih principa i drame (uključujući tragediju i komediju), te je imala posebno dugu i bogatu istoriju s kulturnim nasleđem koje je uticalo na Evropu, Severnu Afriku i Bliski Istok. Danas je Grčka razvijena zemlja, članica Evropske unije od 1981. godine, ekonomske i monetarne unije od 2001.

Grčka poseduje oko 1400 ostrva. Od tog broja samo ih je 227 naseljeno, dok ostatak predstavljaju potpuno mala i nenaseljena ostrva. Od svih naseljenih ostrva samo na 78 živi preko 100 stanovnika. Sva grčka ostrva se mogu uvrstiti u neku od 8 dole nabrojanih grupa.

Grčka ostrva za letovanje avionom nude obilje sadržaja i van fantastičnih hotela, kao što su razni fakultativni izleti na lokalitete bogate istorijom, ostatke starih drevnih civilizacija, srednjevekovne gradove, prelepe divlje i uređene plaže, pećine, tvrđave, muzeje…
Polasci direktnim čarter letovima.
Paket aranžmani za grčka ostrva obuhvataju : Smeštaj transfer i prevoz avionom

Izleti u Grčkoj