Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Krstarenje Volgom

krstarenje volgom

MOSKVA – Sankt PETERBURG
Brod: Andrej RUBLJOV/Vasilij SURIKOV

 

1.dan BEOGRAD – MOSKVA
Sastanak grupe na aerodromu Beograd, dva sata pre poletanja. Let za Moskvu:
za polazak 20.06 – 30.06: JU 654 u 17:05h;
za polazak 10.07 – 20.07 i 30.07 – 09.08: SU 2091 u 13:25h;
za polaske 19.08 – 29.08: JU 650 u 06:35h;
Dolazak u Moskvu. Transfer i smeštaj na brod. Večera. Noćenje.
Fakultativno: Moskovski metro, posebno neke od najlepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture). Napomena: u zavisnosti od vremena dolaska, izlet se može pomeriti za naredni dan.
2.dan MOSKVA
Doručak. Panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku – Tverska ulica, Crveni trg, Mauzolej Lenjina, crkva Vasilija Blaženog, robna kuća GUM, Istorijski muzej, Boljšoj teatar, Univerzitet Lomonosov, Vorobjova brda, Novodevičji manastir (bez ulaska u objekte).
Ručak – lanč paket ili na brodu.
Fakultativno: Kremlj, najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana Palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Povratak na brod. Večera. Noćenje.
3.dan MOSKVA (isplovljavanje oko 17:30)
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultativne obilaske. Ručak – lanč paket ili na brodu. Povratak na brod. Isplovljavanje iz luke. Večera i piće dobrodošlice. Noćenje.
Fakultativno: Tretjakovska galerija, najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika. Noćenje.
4.dan UGLIČ (16:30 – 19:30)
Doručak. Dolazak u Uglič. Razgledanje Ugliča, osnovanog 1148. god. Poseban utisak na Vas će ostaviti pogled na grad sa reke Volge: crkva Vaskrsenja, crkva Svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj sa najstarijom zgradom Ugliča – dvorcem carevića Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.
5.dan JAROSLAVLJ (08:00 – 12:00)
Doručak. Dolazak u Jaroslavlj. Razgledanje starog lučkog grada na Volgi sa preko 600.000 stanovnika. Grad je osnovao princ Jaroslav još u XI veku. Tu se nalazi mnogo vrednih spomenika koji svedoče o njegovoj bogatoj istoriji. Posebno se izdvajaju manastir Spaso-Preobraženski, gde je u unutrašnjosti manastira u XVI veku izgrađena najstarija crkva u gradu, crkva Svetog spasitelja. Tu su još grupa Sabornih crkava iz XVII veka, rotonda (ostaci drevnog trgovačkog centra), jedan od najlepših spomenika kulture je i crkva Svetog Proroka Ilije iz XVII veka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu, freske na zidovima crkve i njeni svodovi, pravi su muzej staroruskog slikarstva. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.
6.dan GORICI – Zelena oaza (10:00 – 14:00)
Doručak. Uplovljavanje u Gorici – tipično rusko selo. Slobodno vreme. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Večera. Noćenje.
Fakultativno: Poseta Kirilo-Beložerskom manastiru iz XIV veka i Muzeju ikona.
7.dan OSTRVO KIŽI (16:30 – 20:00)
Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak na brodu. Dolazak na ostrvo Kiži koje se nalazi na severnom kraju jezera Onjega drugog po veličini u Evropi i jednog od najčistijih na svetu. Jezero ima oko 1650 ostrva. Čuveno je i po Muzeju arhitekture na otvorenom. Ostrvo Kiži je praznik za oči. Crkva Preobraženja sa 22 kupole je pravo remek delo ruske arhitekture. Sagrađena je bez ijednog eksera ili metalnog dela, samo uz pomoć sekire i dleta. Crkvu je sagradio drvodelja Nestor, koji je po legendi, po završetku svog posla, sekiru bacio u jezero rekavši: „Crkvu je sagradio majstor Nestor. Crkva, kao ova moja, ne postoji nigde drugde, niti će ikada postojati“. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.
8.dan VERHNJIJE MANDROGI (11:00 – 14:30)
Doručak. Dolazak u nezagađenu prirodnu oazu sela Mandrogi koje se nalazi na obali reke Svir. Zaustavljanje na obali. Mogućnost rekreacije i relaksacije. Šetnja u prirodi. Ručak na obali -„šašlik“ (roštilj). Zabava na brodu. Kapetanska večera. Noćenje.
9.dan SANKT PETERBURG (uplovljavanje u St.Peterburg oko 09.00)
Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu. Fakultativno: Peterhof, letnja carska rezidencija, koja svojom lepotom ne zaostaje za francuskim Versajem. Obilazak uključuje ulazak u dvorac, kao i šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
10.dan SANKT PETERBURG
Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica „Aurora“, manastir Smoljni, Crkva Svetog Nikole (bez ulaska u objekte). Fakultativno: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, sa preko 3 miliona eksponata , sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela Buonaroti i drugih. Slobodno vremene. Večera. Noćenje.
11.dan SANKT PETERBURG
Doručak – lanč paket ili na brodu. Transfer do aerodroma. Let za Beograd:
za polaske 20.06 – 30.06 i 19.08 – 29.08: JU 671 u 11:05 časova. Dolazak u Beograd u 12:55 časova.
za polaske 10.07 – 20.07 i 30.07 – 09.08: SU 019 u 15:15 časova, sa presedanjem u Moskvi. Dolazak u Beograd u 22:10 časova, let SU 2092

 

CENA ARANŽMANA   – po osobi u dvokrevetnoj kabini (odvojeni ležajevi):
Cena u EUR Polasci

10.07 – 20.07

30.07 – 09.08

Polazak

19.08 – 29.08

II paluba   (Main Deck) 1.199 1.209
III paluba  (Upper Deck) 1.249 1.259
Doplata za jednokrevetnu kabinu iznosi +80% cene aranžmana.

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja

 

MOSKVA
   Kremlj + Oružana palata 60 EUR
   Moskovski metro 20 EUR
   Tretjakovska Galerija 30 EUR
GORICI
   Kirilo-Belozerski manastir + Muzej ikona 38 EUR
ST. PETERBURG
   Peterhof – dvorac i park sa fontanama 50 EUR
   Ermitaž 40 EUR
Cene fakultativnih izleta u EUR (minimum za realizaciju 10 putnika)

Prijavljivanje i plaćanje fakultativnih izleta se vrši isključivo pre polaska. Na licu mesta neće biti moguće.

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– Avioprevoz (ekonomska klasa) na relaciji Beograd-Moskva / St. Peterburg (Moskva) – Beograd;
– Obroke prema programu;
– Prtljag – besplatno 23kg;
– Smeštaj u odgovarajućim kabinama;
– Transfere prema programu;
– Razgledanje grada i izleti sa ulaznicama prema programu;
– Usluge lokalnog vodiča i pratioca;
– Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije.

 

DOPUNSKE USLUGE KOJE SU UKLJUČENE U CENU:
– Welcome cokctail – prezentacija posade broda sa čašom šampanjca;
– Gala Kapetanska večera;
– za ručak i večeru – mogućnost jela: meso, riba ili vegeterijanska hrana;
– zabavni program na brodu – igre i filmovi;
– živa muzika u baru svako veče;
– tri koncerta, uključujući jedan folklorni.

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– Fakultativne programe;
– Aerodromske takse (110-157 EUR, zavisno od aviokompanije, podložne promeni);
– Bakšiš za posadu broda u iznosu od 40 EUR po osobi (plaća se na licu mesta).

 

NAPOMENE:
• Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.) ili usled pomeranja od strane lokalnog brodskog agenta;
• Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša;
• Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa;
• Koji brod od ponuđena dva će ploviti, biće poznato mesec dana pre polaska;
• WI-FI je besplatan na Sun deck-u (poslednjoj palubi). Doplata za internet za sve vremen boravka na brodu je 20 EUR po jednom uredjaju. Kupovina i plaćanje kartice – na brodu.

 

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cena prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 30 putnika) otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

 

Brod „Andrej RUBLJOV“
Brod je sagrađen u Nemačkoj 1981. godine, a kompletno renoviran 2011.godine. Ima pet paluba, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom i modernom opremom. Na brodu se nalazi 100 dvokrevetnih kabina sa dva donja kreveta, 4 jednokrevetne kabine sa jednim donjim krevetom, 20 trokrevetnih kabina sa 2 donja i jednim gornjim krevetom, 20 junior apartmana i 2 apartmana. Sve kabine su spoljašnje. Površina kabina – trokrevetna – 10.5m2, dvokrevetna – 8.6m2. Tehničke informacije broda: dužina 125m, širina 16.7m, kapacitet 240 putnika. Usluge: 2 restorana, 2 bara, konferencijska sala, ambulanta, prodavnica suvenira, perionica. U kabini su: klima uredaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica, plakar. Kreveti za jednu osobu su 185×80 cm.
Brod „Vasilij SURIKOV“
Brod je sagradjen u Austriji 1975.godine, a kompletno renoviran 2007.godine. Ima cetiri palube. Brod raspolaze sa 44 dvokrevetnih, 2 jednokrevetne, 32 trokrevetne kabine. Sve kabine su spoljasnje. Tehnicke informacije: duzina 110.1 m, sirina 14.5m, kapacitet 150 putnika. Na brodu se jos nalaze: restoran, 2 bara, konferencijska sala, medicinska ambulanta, kiosk sa suvenirima… Svaka kabina ima: klima uredjaj, kupatilo, elektricna uticnica (napon u kabini 220V), plakar. Dimenzije kabina:Standard: širina 2.14m, dužina 4.36m, površina 9.33 m2 Kreveti za jednu osobu su 185×80 cm.
Minimum putnika za realizaciju programa je 30;

 

Uslovi otkaza aranžmana
Organizator, u slučaju otkaza, zadržava:
• 5%, odnosno najmanje 60,00 EUR do 91 dana pre početka putovanja,
• 15% od 90 do 45 dana pre početka putovanja,
• 30% od 44 do 29 dana pre početka putovanja,
• 50%od 28 do 22 dana pre početka putovanja,
• 80% od 21 do 15 dana pre početka putovanja,
• 95% od 14 do 6 dana pre početka putovanja,
• 100%od 5 dana do na dan putovanja, nedolaska ili odustanka u toku puta.

 

NAPOMENA
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema uslovima otkaza. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours, licenca OTP 506 / 2010 od 04.03.2010.

 

Cenovnik br. 1 od 30.01.2019.

 

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 25 dana pre putovanja
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana, za polaske u junu/julu (do 20.10.2019.); za polaske u avgustu (do 20.11.2019.)
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka
4) Platnim karticama (Dina,Master,Maestro,American Expres i Visa)
5) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate

 

POTVRDA O GARANCIJI PUTOVANJA:
Turistička agencija PLANA TOURS poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 evra za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0047 / 2017 od 25.01.2017. godine, polisa broj 300055946 od 29.12.2016. godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad. Aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, Ulica Kondina br. 14, Beograd, +381.11/3228.686, +381.11/3228.687, prijavom na adresu ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

Magelan Travel je u svojstvu subagenta.