Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Hotel Mangart 3*

Available Rooms

No Rooms Found
Smeštaj na planini
3 star
Slovenija
Bovec

Novoizgrađeni Hotel Mangart nalazi se u Bovecu, na obodu Nacionalnog parka Triglav. Sobe i apartmani tipa „suite“ imaju balkon, kablovsku televiziju, mini-bar i besplatan bežični internet.

Gosti se mogu opustiti u velnes zoni koja obuhvata hidromasažnu kadu i saunu.

Ukusna regionalna i internacionalna jela služe se u restoranu.

Hotel Mangart nudi besplatan parking u sklopu objekta.

Besplatan pristup bežičnom internetu uključen u cenu.

Restorani i prodavnice

 • Supermarket 0,1 km
 • Kafe/bar 0,1 km
 • Restoran 0,3 km

Najbliže znamenitosti

 • Bovec – Kanin Ski Area 1,8 km
 • Nacionalni Park Triglav 15,5 km
 • Telecabina Misconca 16,3 km
 • Mount Lussari Cable Car 18,5 km
 • Telecabina Monte Lussari 18,9 km
 • Russian Chapel on the Vršič pass 19,7 km

http://www.hotel-mangart.com/

Termin Dvokrevetna soba (1/2)
Noćenje sa doručkom
Polupansion
21.10.2018 – 20.12.2018 45 € 55 €
21.12.2018 – 02.01.2019 59 € 69 €
03.01.2019 – 09.02.2019 45 € 55 €
10.02.2019 – 02.03.2019 50 € 60 €
03.03.2019 – 20.04.2019 45 € 55 €

Bovec je gradić od 1 622 stanovnika, administrativni centar istoimene opštine na severozapadu Slovenije.

Bovec je poznati skijaški centar zbog obližnje planine Kanin na kom se nalazi najviše slovensko skijalište Kanin-Sella Nevea (2300 m).

Za sve one koji vole prirodu i zdravu rekreaciju poput šetnji i istraživanja planinske teritorije, Bovec je idealno mesto. Ova opština obiluje prirodnim bogatstvima koja su prava atrakcija za turiste. Posebni dar prirode su mnogi potočići i reke koje presecaju padine i doline ove oblasti. Loška Koritnica je je mesto odakle je najbolji pregled na mnoge izvore i poročiće koji vijugaju ispod čak 15 planinskih vrhova iznad 2000 m/nv i na kraju se ulivaju u ponos Boveca – reku Soču. Mesto ovih izvora spada u jedno od najlepših u čitavom Nacionalnom parku Triglav.

Odlično mesto za otkrivanje divlje prirode obala reke Soče je selo Čezsoča. Leti je ovaj deo reke idealan za kupanje i sportove na vodi. Tu se nalazi i jedan prirodni bazen koji stvara potok Slatenik koji se uliva u Soču.

Dolina reke Učja vodi do doline Soče. Reka i dolina Učja poseduju odlične mountain-bike staze sa jedinstvenim predelom koji predstavlja najčistiju netaknutu prirodu.

Posle kratkog odmora Soča ponovo postaje divlja u ždrelu Srpenica. Posetioci željni uzbuđenja i ekstremnih sportova obavezna treba da dođu na ovo mesto. Ali za ljubitelje avanture u prirodi zabava tek počinje. Malo dalje se nalazi ždrelo Trnovo, još moćnije i izazovnije od Srpenice. Za ljubitelje pravog adrenalinskog kanuinga u blizini je i ždrelo potoka Sušec.

Jedno od najčarobnijih mesta u optini Bovec je Mangrt. Do njega vodi bivši vojni put, prepun divnih slika jedinstvene flore i geoloških kurioziteta. Put dosta privlači bicikliste, a nudi i odlično mesto za predah ili hang-gliding. Leti zelenilo ovog mesta razbijaju bele ovčice, dok zimi odlična staza za sankanje pruža prijatnu rekreaciju i zabavu. Ova staza za sankanje je noću osvetljena uljanim lampama, što je odlična preporuka za sve romantike.

Kod tvrđave Kluže reka Soča ima impresivno ždrelo dugo 200 m i široko 70 m – tzv.Veliko ždrelo. Malo dalje se nalazi 1 km dugo i samo 20 m široko ždrelo koje se blizu Loga pod Mangrtom nastavlja u Malo ždrelo. Ovaj predeo ispunjava mnoštvo prelepih vodopada.

Dolina Možnica je okružena planinom Jerebicom visokom 2.126 m i planinom Rombon visokom 2.208 m. Potok Možnica pruža jedan od najlepših doživljaja u ovoj opštini, stavarajući bazene, kanale i vodeći do lepih drvenih mostova. Put pored Možnice vodi do Jerebice.

Bavšica je predeo koji obuhvata ledenu dolinu na skretanju od tvrđave Kluže. Dolina leti predstavlja pravi zeleni amfiteatar koji se deli na dva dela zahvaljujući gustoj šumi koja ga preseca. Jedna od staza vodi do pašnjaka Bela nad kojim se nadvija najduži zid Julijanskih Alpa – Loška stena, koja raste do hiljadu metara u visinu i pruža se dužinom od 5 km. Drugi put vodi do edukativnog centra Slovenskog Alpskog Udruženja, i nastavlja da se penje do vrha Bavški Grintavec, visokog 2.344 m.

Simpatična reka Lepenca ubrzo posle svog izvora ponire i posle 200 m ponovo izvire u strmim kanalima dugim po 100 m. U blizini se nalazi obeleženi put koji morate poseteiti, jer vodi do Komna, Krna i ledničkih jezera Krn koja su najveća slovenačka alpska jezera. Ova dolina je idealna za pecaroše, planinare i ljubitelje jahanja. Tu se nalazi i prelepo turističko selo koje je pogodno kako za porodice, tako i za poslovne sastanke, ali i romantične provode.

Najlepši pašnjak u Gornjoj Soči je “Za skalo” (Što znači “Iza stene”). On sadrži tradicionalne čobanske kolibe i pogled na dolinu Vrsnik. Selo koje se zove “Na Skali” (u prevodu “Na steni”) nudi izuzetnu panoramu na potok Vrsnik, čije se bogatstvo sastoji u simpatičnim kanalima, malim vodopadima i bazenima. Od ovog sela vodi put do jedinstvenih smaragdnih bazena koje stvara Suhi Potok.

Dolina Zadnjica samo zvuči vrlo smešno na našem jeziku. Međutim, kada se nađete tamo, utisak je potpuno drugačiji i ispunjava vas samo utisak divljenja nad njenim lepotama. Poznata je po tome što ima najveću visinsku razliku između svojih vrhova I doline. Ujedno sadrži i najveću količinu vode od pritoka Soče u ovoj opštini. Zadnjica je odlična za one koji vole panjanje po stenama. Od Zadnjice vode staze do platoa Križ koji je poznat po neobičnim stenama, a takođe i do doline jezera Triglav. Ovo mesto uz fascinantne panorame nudi uživanje u žuboru Belog Potoka i Krajcarice koji odjekuju dolinom.

Uz sve ovo dobro je napomenuti da reka Soča prema mišljenju nekih eksperata važi za najlepšu reku u Evropi. Njena smaragdna boja i bistrina vode, vodopadi i bazeni koje pravi i obale koje pružaju najlepši doživljaj prirode, prosto oduzimaju dah.

Sam Nacionalni park Triglav je poznat po tome što u sebi zbraja sve najdivnije iz planinske prirode ovog podneblja: najviše vrhove (2.864 m) i najdublje jame, najbistrije potoke i mnoštvo vodopada i jezera, zajedno sa najzelenijim pašnjacima prepunih ovčica leti i zabelelih vrhova i dolina zimi. Ovom parku pripada skoro čitava teritorija Slovenačkih Julijanskih Alpa, oko 4% teritorije Slovenije i više od polovine teritorije Boveca.

Od mnoštva potoka, reka, vodopada i jezera navešćemo vam spisak imana koja morate posetiti: Suhi Potok, Boka, Kaluder, Zaročenca, jez. Duplje, jez. Križ, Krajcarca, Soča, Mangrtski Potok, Globoški Potok, Slatenik, rek Učja, Dvojna Latvica, Vrsnik, Zmuklica, vodopadi Fratarica, Lepenca, Kluže, Malo ždrelo Soče, Limarica, Šunik, reka Koritnica, Veliko ždrelo Soče, Sušec, Predelica, Škropilnik I Ihta, jez. Krn, Gorejca, ušće Koritnice u Soču, Glijun, Katedrala, izvor Soče, ždrelo Nemčja, Veliki Drsnik, Skok s Parabolom.

Opština Bovec ima i dve jedinstvene i prelepe pećine. To su Srnica, koja ima mrežu hodnika i galerija dugu 750 m, sa visinskom razlikom od 65 m i velikim vodopadom na gornjem ulazu u pećinu. Druga je Mala Boka, sa galerijama dugim 1.355 m i mnoštvom izvora.

Ljubitelji flore imaju i priliku da u uživaju u Alpskoj Botaničkoj bašti Julijana. Tu je i Prisojnikovi okni – neobični oblici stena i Prestreljeniško okno koje se nalazi na 2.498 m/nv u planinama Kanin, i sadrži prirodni prozor veličine 10 x 7.5 m.

Policies of Hotel Mangart 3*

Amenities of Hotel Mangart 3*

 • Bazen
 • Doručak na bazi švedskog stola
 • Frižider u sobi
 • Internet
 • Parking
 • Pogodno za porodice za decom
 • Spa centar
 • Telefon
 • Terasa sa garniturom za sedenje
 • TV

Guest Reviews (0 reviews)

hotel mangart

Hotel Mangart 3* Bovec, Slovenija

Your overall Rating of this property

Booking Number

Pin Code

Title of your review

Your review

What sort of Trip was this?

 • Business
 • Couples
 • Family
 • Friends
 • Solo