Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Sremski Karlovci, manastiri Fruške gore i krstarenje Dunavom i Tisom

Sremski Karlovci, manastiri Fruške gore i krstarenje Dunavom i Tisom

Upoznajte Sremske Karlovce, uživajte u miru dva fruškogorska manastira, okusite vrhunska vina sa obronaka Fruške gore i otkrijte skrivene čari Dunava

Aktivnosti:

Obilazak Sremskih Karlovaca
Poseta manastiru Krušedol
Poseta manastiru Grgeteg (ili Velika Remeta)
Krstarenje Dunavom i Tisom u Slankamenu

Opis ture:

Polazak u 08:00 časova iz Novog Sada s parkinga ispred hotela Sajam. Prvo se zaustavljamo kod Crkve Snežne gospe na Tekijama. Upoznajemo se sa istorijskim događajima i čuvenom bitkom na Vezircu, koja se odigrala ovde 1716. godine između austrougarske vojske predvođene Eugenom Savojskim, i otomanske vojske pod vođstvom vezira Damad Ali-paše

Dolazak u Sremske Karlovce, centar srpskog obrazovanja, duhovnosti i kulture u periodu od seobe Srba do početka XX veka. Obilazak najznačajnijih kulturno-istorijskih znamenitosti Sremskih Karlovaca (Kapela mira, Saborna crkva, Karlovačka gimnazija, Bogoslovija, česma Četiri lava, Patrijaršijski dvor).

Put nastavljamo ka manastiru Krušedol, najznačajnijem fruškogorskom manastiru, koji je osnovao Vladika Maksim (Đorđe Branković) sa svojom majkom despoticom Angelinom – poslednja despotska porodica srednjovekovne Srbije. Manastirska crkva je posvećena Blagovestima i bogato je oslikana – najstarije freske su sa polovine XVI veka i to su najznačajniji primerci baroknog slikarstva u Srbiji. U manastiru su sahranjeni svi članovi porodice Branković, Kralj Milan Obrenović, Knjeginja Ljubica, Arsenije III Čarnojević, Arsenije II Jovanović i Stevan Šupljikac. Posle Krušedola obilazimo još jedan fruškogorski manastir – Grgeteg. U pitanju je ženski manastir sa crkvom Svetog Nikole kog je po legendi osnova Zmaj Ognjeni Vuk još u XV veku. U ovom manastiru pored ikonostata koji je 1902. godine naslikao Uroš Predić, se nalazi ikona Bogorodice Trojeručice. Nakon obilaska napuštamo Frušku goru i krećemo ka Dunavu, tačnije, nastavljamo ka salašu Stojšić, gde ćemo imati pauzu za ručak uz dobro vino i rakiju.

S ledi obilazak Slankamena, jednog od najstarijih mesta u Sremu, smešteno u podnožju ogranaka Fruške gore, preko puta ušća Tise u Dunav. Posetićemo spomenik posvećen bitki kod Slankamena, zatim i crkvu u centru ove varošice. Sledi ukrcavanje na brod i krstarenje do ušća Tise u Dunav. Uživaćete u plovidbi Dunavom i pogledu na rezervat prirode Koviljsko-petrovaradinski rit, Frušku goru i Krčedinsku adu. Po povratku s krstarenja, sledi odlazak do vinarije Acumincum i degustacija vina. Povratak za Novi Sad u večernjim časovima.

*KRAJ PROGRAMA*

Lokacije polazaka:

Novi Sad

Vreme polaska:

08:00h

Uslovi besplatnog otkazivanja

Besplatno otkazivanje je moguće najkasnije 7 dana pred početak putovanja. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA.

Jezici vodiča

srpski

Napomene za prevoz

Program se realizuje vozilima do 30 sedišta. Minimum za realizaciju ovog izleta je 25 prijavljenih putnika.

Uključeno u cenu

Prevoz mini busom ili autobusom prema programu i itinereru
Sve ulaznice po programu
Licencirani turistički vodič
Krstarenje Dunavom i Tisom 500 RSD

Nije uključeno u cenu

Ručak na salašu Stojšić – meni po izboru
Piće tokom ručka
Degustacija vina u Slankamenu 450 RSD

Napomene za decu

Deca nemaju degustaciju vina

Napomena

Prema Zakonu o turizmu iz 2019. godine organizator nije u obavezi da za jednodnevne izlete obezbedi zaštitu u pogledu garancije putovanja (u slučaju insolventnosti organizatora kao i u slučaju lošeg izvršenja usluga), ta se Garancija putovanja ne izdaje putnicima.

Uslovi za plaćanje

Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 30% avansa od ukupnog iznosa, dok je ostatak moguće uplatiti najkasnije 3 dana pred početak putovanja.

Ovde možete pogledati datume polazaka i izvršiti rezervaciju