Magelan turistička agencija Novi SadMagelan turistička agencija Novi Sad
Forgot password?

Sremski Karlovci, manastiri Fruške gore i krstarenje Dunavom i Tisom

Sremski Karlovci, manastiri Fruške gore i krstarenje Dunavom i Tisom

Upoznajte Sremske Karlovce, uživajte u miru dva fruškogorska manastira, okusite vrhunska vina sa obronaka Fruške gore i otkrijte skrivene čari Dunava

Aktivnosti:

Obilzak Sremskih Karlovaca
Poseta manastiru Krušedol
Poseta manastiru Grgeteg (ili Velika Remeta)
Krstarenje Dunavom i Tisom u Slankamenu

Opis ture:

Polazak u 08:00h iz Novog Sada sa parkinga ispred Hotela Sajam. Dolazak u Sremske Karlovce – centar srpskog obrazovanja, duhovnosti i kulture u periodu od seobe Srba sa Kosova do početka XX veka.

Obilazak najznačajnijih kulturno istorijskih znamenitosti Sremskih Karlovaca (Kapela mira, Saborna crkva, Karlovačka gimnazija, Bogoslovija, česma Četiri lava, Patrijaršijski dvor).

Put nastavljamo ka manastiru Krušedol – najznačajnijem fruškogorskom manastiru, koji je osnovao Vladika Maksim (Đorđe Branković) sa svojom majkom despoticom Angelinom – poslednja despotska porodica srednjovekovne Srbije. Manastirska crkva je posvećena Blagovestima i bogato je oslikana – najstarije freske su sa polovine XVI veka i to su najznačajniji primerci baroknog slikarstva u Srbiji. U manastiru su sahranjeni svi članovi porodice Branković, Kralj Milan Obrenović, Knjeginja Ljubica, Arsenije III Čarnojević, Arsenije II Jovanović i Stevan Šupljikac. Posle Krušedola obilazimo još jedan fruškogorski manastir –Grgeteg, ženski manastir sa crkvom Svetog Nikole kojeg je po legendi osnova Zmaj Ognjeni Vuk još u XV veku. U ovom manastiru pored ikonostata koji je 1902. godine naslikao Uroš Predić, se nalazi ikona Bogorodice Trojeručice. Nakon obilaska napuštamo Frušku goru i krećemo ka Dunavu, tačnije, nastavljamo ka salašu Stojšić, gde ćemo imati pauzu za ručak uz dobro vino i rakiju u sremskoj ravnici.

Obilazak Slankamena jednog od najstarijih mesta u Sremu, smešteno u podnožju ogranaka Fruške gore, a preko puta ušća Tise u Dunav sa serpentinski rasporedjenim ulicama. Ukrcavanje na brod i krstarenje do ušća Tise u Dunav. Uživanje plovidbom Dunavom koji je baš na ovom mestu  najširi na svom toku. Povratak za Novi Sad u večernjim časovima.

*KRAJ PROGRAMA*

Lokacije polazaka:

Novi Sad

Vreme polaska:

08:00h

Uslovi besplatnog otkazivanja

Besplatno otkazivanje je moguće najkasnije 7 dana pred početak putovanja. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA.

Jezici vodiča

srpski

Napomene za prevoz

Program se realizuje vozilima do 30 sedišta. Minimum za realizaciju ovog izleta je 25 prijavljenih putnika.

Uključeno u cenu

Prevoz mini busom ili autobusom prema programu i itinereru
Licencirani turistički vodič
Degustacija vina u Slankamenu
Krstarenje Dunavom i Tisom
Troškovi organizacije

Nije uključeno u cenu

Ručak na salašu Stojšić – meni po izboru, obavezna prijava unapred u agenciji, plaćanje na licu mesta (oko 900 RSD)
Piće tokom ručka
Individualni troškovi

Napomene za decu

Deca nemaju degustaciju vina

Uslovi za plaćanje

Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 30% avansa od ukupnog iznosa, dok je ostatak moguće uplatiti najkasnije 3 dana pred početak putovanja.

Ovde možete pogledati datume polazaka i izvršiti rezervaciju