Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Smederevo – Viminacium – Srebrno jezero

Iskoristite dan i obiđite dve tvrđave na Dunavu, otkrijte kako je izgledao rimski grad Viminacijum , uživajte na obali Srebrnog jezera.

Opis ture i aktivnosti

Polazak iz Novog Sada u 7.00 sa parkinga kod hotela Sajam (kod nekadašnjeg restorana Zlatna medalja). Polazak iz Novog Beograda u 08:30h. Putnici će biti naknadno obavešteni o tačnom mestu polaska. Putovanje ka Smederevu, prestonice Srbije pred njen pad pod tursku vlast. Obilazak Smederevske tvrđave, jedne od najvećih srednjevekovnih tvrđava u Evropi i jedne od 6 najznačajnijih tvrđava na Dunavu u našoj zemlji.

Nakon obilaska tvrđave odlazimo do vile „Zlatni breg“ poznata i kao vila Obrenovića koja je smeštena na par kilometara od centra Smedereva, na brdu Plavinac. Upravo sa  ovog mesta se pruža neverovatan pogled na Dunav i pola Vojvodine. Letnjikovac Obrenovića, najviše su koristili kralj Aleksandar i kraljica Draga, kao i Natalija Obrenović. Posetioci će imati priliku da obiđu kompletnu vilu, od prizemlja do sprata i da zavire u život, rad i zabavu ove kraljevske porodice. U prizemlju se nalaze letnji i zimski saloni opremljeni portretima Obrenovića, salonskim garniturama, nakitom, odećom i mnogim drugim predmetima. Na spratu su smešteni kraljevski apartmani i biblioteka.

Nakon obilaska tvrđave, polazak za Viminacium. Poseta arheološkom lokalitetu Viminacijum, gde se nalaze ostaci glavnog grada rimske provincije Gornje Mezije i legijskog logora. Dosadašnje otkrića su potvrdila poseban značaj Viminacijuma kao vodeće rimske metropole na ovom delu dunavskog limesa. Poseta i lokalitetu na kojem je pronađen skelet mamuta starog „samo“ 5 miiona godina!

Nastavak puta do Srebrnog jezera, koje je zbog svoje izuzetne lepote i veličine nazvano i „srpsko more“. Slobodno vreme za ručak u nekom od mnogobrojnih restorana na jezeru.

Dolazak u Beograd u večernjim satima.

Cena: 2290 RSD

Penzioneri: 2090 RSD

Deca: 1950 RSD

Mesto polaska

Beograd/Belgrade, Novi Sad

Jezici vodiča

Serbian, English

Prevoz

Ovaj program se najčešće realizuje vozilima od 20-30 sedišta.

Aktivnosti

 • Obilazak Smederevske tvrđave
 • Obilazak arheološkog lokaliteta Viminacium
 • Šetnja i slobodno vreme na Srebrnom jezeru
 • Vožnja skelom preko Dunava
 • Vožnja kroz Deliblatsku peščaru
 • Poseta deliblatskim robinzonima

Uključeno u cenu

 • Prevoz prema programu mini busom ili autobusom kapaciteta do 30 sedišta
 • Usluge licenciranog vodiča
 • Ulaznice za Smederevsku tvrđavu (120 dinara) i Viminacijum (500dinara)
 • Organizacija izleta

Nije uključeno u cenu

 • Ručak i piće
 • Ulaznica za vilu Obrenovića (300 dinara)
 • individualni troškovi

Oblačenje

Na Srebrnom jezeru je tokom letnjih meseci moguće kupanje, pa ukoliko je toplije vreme možete poneti i kupaći.

Napomena

Prema Zakonu o turizmu iz 2019. godine organizator nije u obavezi da za jednodnevne izlete obezbedi zaštitu u pogledu garancije putovanja (u slučaju insolventnosti organizatora kao i u slučaju lošeg izvršenja usluga), ta se Garancija putovanja ne izdaje putnicima.

Link za rezervisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com. Klaustrofobičnim osobama se ne savetuje da posećuju sve delove Viminaciuma. Upozorenje se pre svega odnosi na grobnice sa freskama do kojih vode uski podzemni hodnici. U slučaju loših vremenskih uslova neće biti moguće posetiti mamut park i amfiteatar u Viminaciumu. Po želji većine putnika moguće je posetiti muzej u Požarevcu i galeriju Milene Pavlović Barili.

Plaćanje

Doplata za polazak iz Novog Sada je 850 RSD, uz minimum 10 putnika. Promotivna cena važi isključivo za uplate do 10 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Odobravamo 1 besplatno mesto na 10 prijavljenih putnika. Ovaj program se realizuje sa maksimum 30 putnika i mini autobusima. Manji broj putnika omogućava bržu pokretljivost grupe i veću posvećenost ka klijentima koji su tako u fokusu pažnje našeg vodiča. Poklonjeno poverenje uzvraćamo većom pažnjom i brigom za Vašu udobnost i Vaša interesovanja.