Magelan turistička agencija Novi SadMagelan turistička agencija Novi Sad
Forgot password?

Jednodnevni izlet Topola, Oplenac i etno sela Šumadije

Jednodnevni izlet – Topola, Oplenac i etno sela Šumadije

Posetite crkvu-mauzolej na Oplencu koja oduzima dah svojim čarobnim mozaicima, kopijama najlepših srpskih fresaka! Ništa manje zanimljivi nisu ni Karađorđev grad sa muzejom i i kraljevski vinski podrum. Dan završavamo u etno ambijentu i šumadijske specijaliteta. Ručak i sve ulaznice uključeni u cenu.

Ovo je jedan od 5 naših najpopularnijih izleta u 2016!

OPIS TURE I AKTIVNOSTI :

Polazak iz Novog Sada u 08:00 h sa parkinga kod hotela Sajam (kod nekadašnjeg restorana Zlatna medalja), a iz Beograda u 09:30 h. Dolazak i razgledanje Topole smeštene u slikovitom srcu Šumadije.  U tzv. Karađorđevom gradu, ostatcima utvrđenja iz Prvog srpskog ustanka, posetićemo muzej posvećen ustaniku i njegovim učesnicima. Odmah do muzeja nalazi se i stara crkva, Karađorđeva zadužbina i u njoj prelepo rezbaren ikonostas, rad mijačkih majstora iz Makedonije.

Potom odlazimo do crkve Svetog Đorđa, mauzoleja porodice Karađođević na vrhu Oplenca. Ova crkva zaista ostavlja bez daha. Crkva dominira svojim položajem na vrhu brda i okružena je lepo uređenim parkom i šumom.Petokupolna crkva je izgrađena u vizantijskom stilu i obložena je belim venčačkim mermerom. Jedinstvena je po tome što je prekrivena mozaicima (40 miliona kockica u 15,000 nijansi). Među mozaicima su i kopije najlepših fresaka iz 60 srpskih manastira, 725 kompozicija sa 1500 figura, što je lini pravom antologijom srpskog srednjevenkovnog fresko slikarstva. U crkvi se nalazi i raskošna kripta sa ostacima 25 člana porodice Karađorđević medju kojima i Kralja Petra II, poslednjeg srpskog kralja, čije su mošti donešene nedavno donešene. Nećemo propustiti ni posetu kući Petra I Oslobodioca u kojoj se danas nalazi muzej galerija sa postavkama vezanim za život ove dinastije. Među predmetima se nalaze i neki predmeti neprocenjive vrednosti.

Potom odlazimo do etno krčme i vajata „Karađorđev vajat“ na brdu iznad Orašca. Ovo je prvo etno selo podignuto u Šumadiji a prve goste primili su ovde 2003. Odlična hrana pripremljena po tradicionalnim receptima, čist vazduh, nadmorska visina od 380 m i predivni šumadijski pejzaži, odmoriće vaše oči i dušu. Po završetku ručka sići ćemo do Marićevića jaruge, mestu gde je napravljen dogovor o podizanju Prvog srpskog ustanka a zatim posetiti i muzej i ceo komplex spomen parka Orašac.

Povratak za Beograd i Novi Sad predveče.

CENA ARANŽMANA : 2.900 rsd

PENZIONERI : 2.750 rsd

DECA : 2.350 rsd

POLAZAK : Beograd/Belgrade, Novi Sad

Datum: 30.04.2017

JEZICI VODIČA: srpski i engleski

PREVOZ :

Doplata za polazak iz Novog Sada 750, 00 RSD

AKTIVNOSTI :

 • Poseta Topoli
 • Obilazak kompleksa zadužbine Kralja Petra I Karađorđevića
 • Poseta crkvi Svetog Đorđa

UKLJUČENO U CENU :

 • Transfer prema programu
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Organizacione troškove
 • Ulaznice za kompleks zadužbine Kralja Petra I Karađorđevića 400 din
 • Ulaznica za muzej u Orašcu i poseta Marićevića jaruga – 150 din po osobi
 • Ručak u Karađorđevom vajatu

NIJE UKLJUČENO U CENU :

 • Piće tokom ručka
 • Ostale troškove koji nisu predviđeni programom putovanja (individualne troškove)

POLASCI:

Svake nedelje od 15.01. do 10.12.2017.

NAPOMENA :

Link za rezervisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com. Doplata za polazak iz Novog Sada 750 din. Polazak u 8:00 h sa parkinga kod hotela Sajam. Promotivna cena važi isključivo za uplate do 10 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA.

PLAĆANJE :

Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru. Deca do 7 godina putuju besplatno u pratnji dve odrasle osobe. Deca od 7-12 godina plaćaju 2.350 din.

Pogledajte i druge najpopularnije jednodnevne izlete

Dvodnevni najpopularniji izleti