Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Fruška gora, Sirmijum i specijalni rezervat prirode Zasavica

  • zasavica
  • zasavica

Doživite čari manastira Hopovo, uživajte u ukusima i mirisima fruškogorskih vina, upoznajte istoriju Sirmijuma i otkrijte sve lepote specijalnog rezervata prirode „Zasavica“

Aktivnosti:

Poseta manasitru Hopovo
Degustacija vina u vinariji „Mačkog podrum“
Obilazak Sirmijuma/Carske palate
Vožnja brodićem po rezervatu Zasavica

Opis ture:

Polazak iz Novog Sada u 08h časova ispred parkinga Hotela Sajam, putovanje preko Iriškog venca na Fruškoj gori gde ćemo imati priliku da posetimo manastir Hopovo. Ovaj manastir potiče sa kraja 15. veka, a nova crkva je podignuta u 16. veku kada i predstavlja najznačajniji prosvetni centar. U ovom manastiru je boravio i Dositej Obradović. Osnivač ove drevne svetinje, kao i većine fruškogorskih bisera je sveti vladika Maksim (Đorđe Branković) i ovo je njegova prva zadužbina. Najveće bogatstvo manastira su mošti svetog Teodora Tirona, zaštitnika grada Venecije, koje se čuvaju u kivotu, u crkvi.

Put nastavljamo ka Irigu, gde ćemo posetiti jednu od najpoznatijih vinarija na prostoru Fruške gore, gde ćete uživati u degustaciji kvalitetnih vina i zakuski u prelepom Mačkovom podrumu. Nastavljamo put ka Sremskoj Mitrovici,  koja ispod svojih ulica i kuća krije tragove nekada raskošnog i moćnog rimskog grada Sirmijuma.  Poseta Carskoj palati, jedinstvenom arheološkom nalazištu. Na ovom lokalitetu ćemo imati prilike da vidimo jedan deo imperijalnog kompleksa gde se nalaze brojni fragmenti fresaka, mozaički podovi, kao i arhitektonsku dekoraciju od raznovrsnog kamena koji je dopreman sa raznih strana sveta: iz Egipta, Male Azije, Grčke, Italije itd.

Nastavljamo put ka Zasavici, specijalnom rezervatu prirode, na svega 20ak km od Sremske Mitrovice. Obilazak rezervata na kom ćete imati priliku da se popnete na 18m visok toranj sa kojeg se pruža prelep poglad na ceo rezervat. Vožnja čamcem po rezervatu i slobodno vreme za ručak u prirodnom ambijentu. Povratak za Novi Sad u poslepodnevnim časovima povratak.

Cena: 2.170 RSD

Cena za penzionere: 1.955 RSD

Cena za decu: 1.720 RSD

Lokacije polazaka:

Novi Sad

Vreme polaska:

08:00h

Uslovi besplatnog otkazivanja

Besplatan otkaz moguć do 7 dana pre putovanja.

Jezici vodiča

English, other languages on a request

Napomene za prevoz

Program se realizuje vozilima do 30 sedišta.

Uključeno u cenu

Prevoz turističkim autobusom visoke klase prema programu i itinereru
Licencirani turistički vodič
Degustacija vina u vinariji na Fruškoj gori
Ulaznica za Carku Palatu/Sirmijum
Ulaznica u specijalni rezervat prirode Zasavica

Nije uključeno u cenu

Ručak na Zasavici – cena oko 1000 din po osobi
Piće tokom ručka
Vožnja brodićem po rezervatu
Individualni troškovi

Napomene za decu

Deca plaćaju cenu koja ne uključuje degustaciju vina u vinariji „Mačkov podrum“

Napomene za benefite

Ovaj program se realizuje za minimum 25 a maksimum 30 osoba.

Napomena

Prema Zakonu o turizmu iz 2019. godine organizator nije u obavezi da za jednodnevne izlete obezbedi zaštitu u pogledu garancije putovanja (u slučaju insolventnosti organizatora kao i u slučaju lošeg izvršenja usluga), ta se Garancija putovanja ne izdaje putnicima.

Uslovi za plaćanje

Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 30% avansa od ukupnog iznosa, dok je ostatak moguće uplatiti najkasnije 3 dana pred početak putovanja.

Ovde možete pogledati datume putovanja i izvršiti rezervaciju.