Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Dvorci Vojvodine i čenejski salaši

Dvorci Vojvodine sa posetom salašu je izlet na kom ćete upoznati priče o nekoliko najpoznatijih Vojvođanskih dvoraca, nastalih na imanjima bogatih Vojvođana tokom XVIII, XIX i početkom XX veka. Program završavamo na jednom od čuvenih čenejskih salaša koji su takođe specifični za ovo podneblje.

Dvorci Vojvodine i čenejski salaši spadaju u jedan od 5 najprodavanijih izleta u Srbiji u 2016!

Polazak iz Beograda u 8:00 h sa parkinga preko puta Buvlje pijace. Naše prvo zaustavljanje biće u kaštelu Ečka u blizini Zrenjenina.

Obilazak parka dvorca grofa Lazara Lukača i crkve iz 1711. godine, u kome je nekada svirao Franc List a glavni gost bio grof Esterhazi. Kao i mnogi drugi dvorci i ovaj krije brojne surove priče o prokletstvu bogatstva, kocki, ubistvima, nesrećnoj ljubavi. Ovaj Kaštel su često posećivali austro – ugarski prestolonaslednik Franc Ferdinand i srpski prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević a danas je hotel sa 4* i omiljeno mesto ljubitelja prirode i mira.

Put nastavljamo ka Bečeju i dvorcu Fantast, imanju veleposednika Bogdana Dunađerskog. Ovde ćemo čuti sagu o Dunđerskima ili kako ih je jedan inspirativan novinar nazvao „Vojvođanski Karingtoni“! Razmrsivaćemo slojeve mitova i istine, te kontraverzne priče o najbogatijoj vojvođanskoj porodici koja u sebi nosi gospodski duh, ali i delić prokletstva o kome se i danas priča. Posetićemo i crkvicu kojoj je Uroš Predič podario freske zamenivši likove svetaca sa likovima lokalnih ljudi. Pažnju će svakako privući i ergela konja a oni koji budu želeli, imaće prilike i za malo jahanja ili šetnje kroz parkove dvorca.

Nastavljamo ka Kulpinu i posećujemo još jedan dvorac Dunđerskih. Dvorac je Lazar Dunđerski kupio od porodice Stratimirović. Ovo mesto je jedinstveno i po tome što su ovde rođena dva srpska patrijarha: Stevan Stratimirović i Georgije Branković. Imanje okružuje park od 4 ha koji predstavlja prirodni spomenik arboretum retkih biljnih vrsta a ovde se nalazi i jednistveni muzej poljoprivrede Vojvodine koji ćemo takođe posetiti. Poljoprivredne mašine na paru, stari traktori, kosačice ali i izložbe o hmelju, konoplji, sirku metlašu, pšenici, govedarstvu i mlekarstvu, vratiće nas možda i na početak priče. Jer nekada su bogati ljudi bili oni koji su imali zemlju i bavili se njome.

Nastavljamo putovanje ka ka jednom od čenejskih salaša, gde ćemo uživati u  Slow food je  konceptu vojvođanskog života – polako i natenane. Uživaćemo u tradicionalnim specijalitetima vojvodine u debelom hladu starih dudova (bez kojih salaš i ne može biti salaš u Vojvodini). Polazak za Beograd oko 19 h. Dolazak u večernjim časovima.

Polazak za Beograd oko 19 h. Dolazak u večernjim časovima.

CENA: 2.950 din

Penzioneri: 2.750 din

Deca: 2.450 din

Uključeno u cenu

  • Prevoz prema programu
  • Usluge stručnog vodiča prema programu
  • Troškovi organizatora putovanja
  • Ulaznice prema programu ( Dvorac Fantast 180 dinara i Kaštel Ečka 150 dinara, poseta dvorcu u Kulpinu i muzeju poljoprivrede (100 din penzioneri, odrasli 150 din)

Nije uključeno u cenu

  • Piće tokom ručka
  • Ručak na salašu
  • Ostale troškovi koji nisu predviđeni programom

Napomena

Prema Zakonu o turizmu iz 2019. godine organizator nije u obavezi da za jednodnevne izlete obezbedi zaštitu u pogledu garancije putovanja (u slučaju insolventnosti organizatora kao i u slučaju lošeg izvršenja usluga), ta se Garancija putovanja ne izdaje putnicima.

Link za rezervisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com. Program Dvorci Vojvodine i čenejski salaši se realizuje samo sa polaskom iz Beograda. Za putnike iz Novog Sada molimo vas da nas pozovete i pitate. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni: 25 osoba

U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo otkaza ovog programa najmanje 3 dana pre putovanja. Organizator putovanja Magelan Travel. Licenca OTP 25/15. Uz izlet važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan Travel i YUTA.

Najpopularniji Magelanovi izleti